Засилени мерки и полицейското присъствие през почивните дни

Засилени мерки за сигурност по пътищата на страната предвиждат от Главна дирекция "Национална полиция" заради предстоящите три почивни дни. Предвид стратегическото място на Перник и свързващите го национални пътища полицейското присъствие и тук ще бъде увеличено, както от униформени полицаи, така и от цивилни. Информацията беше обявена на пресконференция в сградата на ОДМВР – Перник от началник сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Слави Лазов.   

На входно-изходните артерии на Перник ще бъдат разположени допълнителни екипи, които да регулират трафика в посоките към граничните контролно-пропускателни пунктове на България за Гърция -  Кулата и Калотина, като и тези за Сърбия – Стрезимировци и Гюешево.

„Очаква се основния трафик да е насочен към съседна Гърция. За това в тази посока се въвежда забрана за движението по автомагистрала Струма в двете посоки за товарни автомобили над 12т., Ограничението не важи само за камионите превозващи бързоразвалящи се храни и цистерни“ , уточни Лазов.

Забраната се въвежда в часовия пояс в петък от 14.00 ч. – до 20.00 ч. На 7 септември от 10.00 ч., - 14.00ч, а в неделя от 12.00ч. – 20.00ч.

Всички тежкотоварни коли над 12т., ще бъдат свалени от магистрала „Струма“ в трите почивни дни при Диканя, където текат ремонтни дейности по пътя. Там забраната важи за 24 часа за всичките почивни дни, а обходният маршрут ще бъде през Бобошево.

Засилени мерки за сигурност ще има и при Драгичево. Там времевата организация в петък започва от 14.00ч. – 20.00ч., а в събота от 08.00 – 12.00 ч., В тези часови пояси движението ще се извършва в две ленти в посока Кулата.
През трите дни патрули ще следят за скорост и ще регулират движението и на пътя към Трън, както и на този за Кюстендил.

„Предвидени са освен основните 36 служители на пътна полиция още 35 от Териториална полиция и 15 командири на отделения  като допълнителни сили,  да се включат в направената организация по пътищата“, допълни Лазов.
Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Органите на реда ще проверяват за невръчени актове или фишове. За шофьорите, които имат такива веднага ще се пристъпи към връчване, като за тази цел ще се правят справки с дежурните части.

Ще бъдат осъществени срещи  с кметовете на общини и населени места, за уточняване на масовите мероприятия. На тях ще присъстват достатъчно сили и средства от страна на полицията, за осигуряване реда и спокойствието на гражданите. При паркиране на автомобилите, в тях да не се оставят скъпи вещи и предмети, което е предпоставка за разбивания и кражби.

През цялото време ще се провеждат специализирани полицейски операции, като акцента ще бъде върху скоростта и употребата на алкохол и други опиати.

Гражданите могат да подават сигнали на тел. 112 за всяка забелязана нередност от тяхна страна. 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини