Лятна школа „Магическа наука” кани ученици от Смолян в света на физиката

Лятна школа „Магическа наука“ кани ученици от IV-ти до VIII-ми клас на магични занимания с физични експерименти от 11 до 13-ти септември. Отново ще учим чрез забавление, ще сглобяваме електрически и хидравлични модели.
Заниманията ще стартират на 10 септември от 15:00 часа в Дома на техниката (бул. България 66, ет. 3). Допълнителна информация за условията за записване, можете да намерите на http://nts-sm.org/ или на телефон 0888441331.
Това е четвъртото издание на извънкласната школа в рамките на проекта „Демонстрационен кабинет по физика и химия“ по идея на Регионалното сдружение на научно-техническите съюзи и с подкрепата на „Ти и Lidl за по-добър живот“. Над 35 ученика посетиха предходните издания, посветени на тайните на химията, електричеството, небесните тела, екологията и други сфери на природните науки.
Пътуваща лаборатория по физика и химия, оборудвана в рамките на проекта, посети 13 училища в смолянска област и представи интерактивни демонстрации пред над 650 ученика. Учениците имаха възможност самостоятелно или в малки групи да се докоснат до магическия свят на науката като правят опити, сглобяват машини или намират обяснение на природни явления.
Кабинетът остава отворен за всички любознателни ученици от Смолян и региона и след края на проектните дейности.
Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини