9 °C

12 кандидати за стола на кмет на Смолян, ексшеф на полицията се бори за независим съветник

Инициативни комитети са издигнали имената на 1 независим кмет и 7 независими за местния парламент, сред които и бившия шеф на ОДМВР Евгений Василев

След края на срока за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети в Общинската избирателна комисия в Смолян стана ясно, че ще има 12 кандидатури за кмет на Община Смолян, само една от които независима, в лицето на Мирослав Фисински. Останалите кандидатури са от партии и коалиции, повечето от които не са официално обявени, но се спрягат в публичното пространство и е въпрос на време да бъдат обявени окончателно.

Право на избор на кметове на кметства в общината ще имат седем населени места- Виево, Влахово, Могилица, Момчиловци, Смилян, Търън, Широка лъка. Според броя на избирателите, по справка от община Смолян, става ясно, че точният брой на избирателите- с постоянен адрес на територията на община Смолян към 16.08.2019 г. e 41 483 граждани. В следствие на това ОИК Смолян реши, като определя броя на мандатите за общински съветници в Общински съвет – Смолян на 29 съветници, както и в предишните години.

Общо 11 партии, една местна коалиция и 4 национални коалиции, както и 8 инициативни комитета -са регистрирали участие в изборите за местна власт на 27 октомври 2019г. Седем инициативни комитета са издигнали независим кандидати за общински съветник, а един инициативен комитет е издигнал кандидатурата на Мирослав Фисински за кмет на Смолян.

В надпреварата само за Общински съвет и кметове на кметства ще играе партия Българска демократична общност, а само с листа за общински съвет ще участват Политическа партия „АТАКА“ и партия ВОЛЯ.

За участие в изборите на кмет на Община Смолян, общински съвет и кметове на кметства са се регистрирали:

Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“ - (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Партия РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ

Партия „ВМРО - БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ - която официално обяви кандидатурата на общинския съветник и бизнесмен Стефан Сабрутев, кандидат за поста за втори път.

Партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ издигна кандидатурата на инж. Румяна Фиданова .

Политическа партия ГЕРБ обяви кандидатурата на Николай Мелемов, който ще се яви за трети път на избори след два мандата управление.

Като местна коалиция единствено КРОС- под името НОВОТО ВРЕМЕ (Движение 21, ЗС Александър Стамболийски, Новото време) ще издигне кандидати за съветници, кметове на села и кмет на Смолян, като официално име още не е оповестено, но се очаква това да бъде председателят на групата съветници в последния общински съвет Кирил Хаджихристев. 

Коалиция “Движение ЗАЕДНО за промяна“, Партия „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ“ и Партия „ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“ също ще участват в изборите на 27 октомври с кандидатури за местен парламент и кметове в селата и на общината.

За участие в само във вота за съветници и кмет на общината ще се явят: Политическа партия АБВ (Алтернатива за българско възраждане) и Политическа партия „НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ“.

Инициативни комитети са издигнали кандидатурите на независими кандидати за общински съветник в общински съвет Смолян на Пенка Василева, Медиха Заимова, Георги Атанасов Атанасов, Слави Алексиев Каров, Стоян Митков Ковачев, Анна Веселина Колева и бившия шеф на Областната дирекция на МВР Евгений Владимиров Василев. Инициативен комитет е издигнал и като единствен независим кандидат за кмет на Община Смолян Мирослав Събев Фисински.

Щиляна Чакърова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ан
  анонимна
  2 0
  09:55, 20 сеп 2019
  Има личности,които буквално пречат Смолян да се развива. Смолянчани си ги знаят кои са. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!

Хороскоп за 15.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
15.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
15.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
15.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
15.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
15.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
15.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
15.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
15.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
15.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
15.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
15.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
15.10.2019
Последни новини