12 кандидати за стола на кмет на Смолян, ексшеф на полицията се бори за независим съветник

Инициативни комитети са издигнали имената на 1 независим кмет и 7 независими за местния парламент, сред които и бившия шеф на ОДМВР Евгений Василев

След края на срока за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети в Общинската избирателна комисия в Смолян стана ясно, че ще има 12 кандидатури за кмет на Община Смолян, само една от които независима, в лицето на Мирослав Фисински. Останалите кандидатури са от партии и коалиции, повечето от които не са официално обявени, но се спрягат в публичното пространство и е въпрос на време да бъдат обявени окончателно.

Право на избор на кметове на кметства в общината ще имат седем населени места- Виево, Влахово, Могилица, Момчиловци, Смилян, Търън, Широка лъка. Според броя на избирателите, по справка от община Смолян, става ясно, че точният брой на избирателите- с постоянен адрес на територията на община Смолян към 16.08.2019 г. e 41 483 граждани. В следствие на това ОИК Смолян реши, като определя броя на мандатите за общински съветници в Общински съвет – Смолян на 29 съветници, както и в предишните години.

Общо 11 партии, една местна коалиция и 4 национални коалиции, както и 8 инициативни комитета -са регистрирали участие в изборите за местна власт на 27 октомври 2019г. Седем инициативни комитета са издигнали независим кандидати за общински съветник, а един инициативен комитет е издигнал кандидатурата на Мирослав Фисински за кмет на Смолян.

В надпреварата само за Общински съвет и кметове на кметства ще играе партия Българска демократична общност, а само с листа за общински съвет ще участват Политическа партия „АТАКА“ и партия ВОЛЯ.

За участие в изборите на кмет на Община Смолян, общински съвет и кметове на кметства са се регистрирали:

Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“ - (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Партия РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ

Партия „ВМРО - БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ - която официално обяви кандидатурата на общинския съветник и бизнесмен Стефан Сабрутев, кандидат за поста за втори път.

Партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ издигна кандидатурата на инж. Румяна Фиданова .

Политическа партия ГЕРБ обяви кандидатурата на Николай Мелемов, който ще се яви за трети път на избори след два мандата управление.

Като местна коалиция единствено КРОС- под името НОВОТО ВРЕМЕ (Движение 21, ЗС Александър Стамболийски, Новото време) ще издигне кандидати за съветници, кметове на села и кмет на Смолян, като официално име още не е оповестено, но се очаква това да бъде председателят на групата съветници в последния общински съвет Кирил Хаджихристев. 

Коалиция “Движение ЗАЕДНО за промяна“, Партия „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ“ и Партия „ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“ също ще участват в изборите на 27 октомври с кандидатури за местен парламент и кметове в селата и на общината.

За участие в само във вота за съветници и кмет на общината ще се явят: Политическа партия АБВ (Алтернатива за българско възраждане) и Политическа партия „НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ“.

Инициативни комитети са издигнали кандидатурите на независими кандидати за общински съветник в общински съвет Смолян на Пенка Василева, Медиха Заимова, Георги Атанасов Атанасов, Слави Алексиев Каров, Стоян Митков Ковачев, Анна Веселина Колева и бившия шеф на Областната дирекция на МВР Евгений Владимиров Василев. Инициативен комитет е издигнал и като единствен независим кандидат за кмет на Община Смолян Мирослав Събев Фисински.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ан
  анонимна
  2 0
  09:55, 20 сеп 2019
  Има личности,които буквално пречат Смолян да се развива. Смолянчани си ги знаят кои са. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини