2 °C

Китай за три дни "идва" в Момчиловци, откриват V-я фестивал на киселото мляко

Днес в село Момчиловци ще се открие V-я ежегоден „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции България – Китай. Тази година събитието ще се проведе под надслов „Киселото мляко – новият път на коприната“ в дните между 21-23.09.2019 г.

На 21 септември 2019-та г. от 16.30ч. Официално ще стартира поредното издание на фестивала на киселото мляко в смолянското село Момчиловци, което в продължение на три дни ще се превърне в място за среща на две далечни култури като българската и китайската.

Гайдарски оркестър към местното читалище ще открие празничната програма, която в трите дни съдържа освен родопски фолклор, изложение на производители на млечни продукти, народни художествени занаяти, био и еко натурални продукти, кулинарни демонстрации на родопска и национална, както и китайска кухня, конкурс за красота, снимка, детска творческа работилница и състезание по надяждане с кисело мляко, както и други забавления за гости и домакини.
Гостите от Китай ще се представят в трите дни на фестивала с павилион на китайската култура и занаяти и китайски традиционни танци.

От 8 години Български център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай и китайската компания Bright Dairy & Food Co. за популяризиране на село Момчиловци в Китай. Компанията произвежда млечен продукт носещ името на смолянското село Момчиловци, който се радва на огромен успех на пазара на азиатския гигант. Китайците заложиха на родопското дълголетие и здравословен начин на живот като маркетингов символ на продукта, който произвеждат като кисело мляко „Момчиловци“.

Така вече няколко години в селото се организира празничен септемврийски тур от събития, изложения на занаяти, екопродукти от български ферми, гости от Китай и конкурса "Мис Родопи-кралица на киселото мляко 2019"  за красива българска девойка, която да стане рекламно лице на марката за една година. Част от програмата за създаване на връзки с родопското село са и провежданите през лятото курсове по китайски език, калиграфия и традиционна медицина за желаещите да се запознаят с древната култура.

С подкрепата на Министерство на туризма и Посолството на КНР в у нас се работи за утвърждаването на с. Момчиловци като желана дестинация за китайските туристи и инвеститори, посещаващи България. Един от основните акценти при представянето на България в туристически информационни центрове в Китай е Фестивалът на киселото мляко в Момчиловци и киселото мляко като традиционен български продукт. 

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 10.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
10 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
10 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
10 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
10 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
10 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
10 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
10 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
10 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
10 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
10 дек 2019
Последни новини