ДАИ с масирани проверки на автобусите преди почивните дни

    Служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" започнаха масирани проверки на автобусите в Хасково преди почивните дни. Инспекцията е във връзка с очаквания по-интензивен поток от пътници в дните около Деня на Независимостта на България - 22 септември.

    В ранния следобед днес инспекторите проверяваха пристигащи и заминаващи автобуси на хасковската автогара. Униформените проверяваха документите на водача, лицензи, маршрутни разписания, заверки на тахограф, карти за квалификация, психо, използване на колани от водачи и от пътници.

    Един от инспектираните автобуси беше на хасковска фирма, движещ се по маршрута Хасково - Узунджово. В този случай документация на автобуса и водача беше изрядна. След проверката превозното средство потегли към близкото село, а всички пътници бяха с поставени обезопасителни колани.

    Междувременно от началото на седмицата инспекторите от бившата ДАИ започнаха засилени проверки на автобусите, превозващи деца и ученици.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ро
      Роко
      9 -1
      16:07, 20 сеп 2019
      Поне в тоя рейс ни бяха предупредили оше като се качвахме да ги сложим. И ако искаме после като излезем след зммто да ги махним.. ей така ше е винаги.
    • 2
      Hr
      Hrushrus
      18 -1
      16:09, 20 сеп 2019
      Всичките фирми и шофьори знаят предварително, нали плащат таксара спокойствие, нямат дерт.
    • 3
      Зн
      Знаещ
      7 0
      21:33, 20 сеп 2019
      Проверявайте и към селата там не само че колани нямат ами и шофьорите да с отнети книжки
    Последни новини