11 °C

4 от 5 улични телефона в Хасково не работят, използват ги за лепене на афиши

  Във времето на смартфоните и модерните технологиии, уличните телефони останаха в забрава. В центъра на Хасково има няколко телефонни автомата. Такива има в района на театър „Иван Димов” и до Бизнес центъра. Работещите в търговските обекти наоколо заявиха, че апаратите не се използват от години.

  До редакцията на Haskovo.net беше изпратен читателски сигнал, в който се твърди, че съоръженията не работят, а кабинките предимно се използват за лепене на афиши и рекламни материали, които загрозяват околната среда.

  Репортерска проверка установи, че 4 от 5 налични телефона в центъра на града изобщо не работят. На един от тях при вдигане на слушалката изскачаше надпис „Повредена линия на БТК”. Не е ясно дали изобщо се поддържат.

  Оказа се, че и покупката на фонокарта е доста сложна. Според работещите в павилионите, такива карти се продавали единствено в пощите. Предлагат се и в интернет от частни лица. Според една от обявите картата от 50 импулса за оранжев телефон е 13 лева, а тази от 100 импулса е 25 лева. Картата за сините телефони от 100 импулса е 35 лева.

  Haskovo.net изпрати запистване до компанията, стопанин на уличните телефони, които преди години бяха собственост на фирмите „Булфон” и „Мобика”. Очакваме настоящият собственик да даде яснота за ситуацията с уличните телефони и тяхното бъдеще.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ed
   Edin
   14 -3
   13:36, 21 сеп 2019
   Вместо да изпращате запитване защо не работят, изпретете запитване защо не са демонтиратни, а се допуска да бъдат превърнати в грозилища, налепени с всевъзможни глупави реклами. Недопустимо е да има подобни гледки в идеалния център на града. Трябва да приемем фактите, а те са, че днес просто няма никаква практическа нужда от подобна услуга. Защо някой би поддържал такива устройства, ако те ще се ползват 1 път в годината от някой, на когото му е паднала батерията. Вече няма дори и пенсионери без мобилен телефон. Да не говорим, че тези карти с импулси са безумно скъпи в сравнение с мобилните планове. Не с всеки сигнал, който получите си заслужава да се занимавате.
  • 2
   1
   1
   9 -1
   13:58, 21 сеп 2019
   Общината си е в пълното право да демонтира тези телефони , защото едва ли някоя от фирмите посочени по-горе плащат наем за местата които ползват!
   • Ст
    Странен
    3 -1
    15:36, 21 сеп 2019
    Даже общината е длъжна да им предостави безвъзмездно място и да ги Поддържа чисти, това е в компетенцията на Гусин Атанасов, дето за три едно убежище в Заря
  • 3
   Ст
   Странен
   7 -2
   15:30, 21 сеп 2019
   Не говорете глупости... Няма как да ги демонтира общината, даже би трябвало ежегодно в общината да влиза справка с позицията им и данни на фирмата, която ги притежава, ако не се лъжа беше ВИВАКОМ... Фирмата правоприемник е Задължена, спрямо населението на населеното място да Поддържа пореден брой АКТИВНИ апарата .. И да работят. Това е като БНР и бомбоубежищата, в извънредни ситуации да са вид последен вариант на комуникация на някой.
   • Ed
    Edin
    5 -3
    15:57, 21 сеп 2019
    Каква последна комункация, бе пич? Карти за това нещо се продават на едно място в града - в пощата и то евентуално ако са останали някакви бройки от преди 10 години. Това по никакъв начин не може да бъде инфраструктура от национално значение и аналогията с радиото е абсурдна. Решението е просто. Ако не е платено тротоарно право, общината трябва да ги разкара. Ако е платено, трябва да издаде предписание да се почистват и да са в нормален вид, без реклами по тях и съответно при неизпълнение да се глабява фирмата. А дали работят или не, няма абсолтно никакво значение, защото така и така на никого дори не му хрумва да ги използва.
  • 4
   Ва
   Валя
   1 -1
   18:58, 21 сеп 2019
   трябва да ги махнат, отдавна няма смисъл от тях.само загрозяват и центъра изглежда неподдържан
  • 5
   Ив
   Иван
   6 0
   20:15, 21 сеп 2019
   След телефоните, кабелните оператори да си изчистят старите зарязани въздушни кабели.... 5 телефона в центъра ме дразнят по-малко от 100 кабела върху блока...
  • 6
   So
   soda
   3 -3
   20:28, 21 сеп 2019
   Някои оператори си оправят мрежите.Вече е много голям процента на кабелите под земята.На нашия блок всичко е прибрано и блока е саниран.От вън не можеш да видиш никакви кабели.Гледам и до нас блока и той е така.Не знам къде живееш, но сигурно скоро и при тебе ще дойдат.Нещата се промениха много с кабелите.
   • Ив
    Иван
    3 -1
    21:36, 21 сеп 2019
    Кои оператори си свалят старите кабели, щом пуснат нов стария не тяхна грижа.... само ако се прави ремонт самите майстори режат всичко и готово.
   • Не
    не е така Иване
    1 -1
    09:52, 22 сеп 2019
    Сигурно много ти се иска тия с кабелите да са лошите.Защо ти се иска?Къде е логиката? Какво са ти направили?Забелязваш ли едни заведения дето вече са окопирали центъра и са стигнали до фонтана?Забелязваш ли едни паркинги, в целия център дето са дадени на една единствена фирма?Кажи нещо за тях да видим какво ще кажеш.
  • 7
   Ив
   Иван
   0 0
   22:23, 22 сеп 2019
   Не са лоши, няма нищо лошо в кабелите, само тези които ги пускат трябва да мислят с главите си .... . За паркингите си прав и за заведенията също
  • 8
   Ив
   Иван
   1 -1
   22:34, 22 сеп 2019
   При толкова проблеми, се учудвам че някой пише за 5 телефона.... аз дори незнаех че съществуват, последния път съм ги ползвал преди 20 г. Защо не снимат колите на тротоарите, мръсотията ...

  Хороскоп за 17.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
  17 окт 2019
  Последни новини