4 от 5 улични телефона в Хасково не работят, използват ги за лепене на афиши

  Във времето на смартфоните и модерните технологиии, уличните телефони останаха в забрава. В центъра на Хасково има няколко телефонни автомата. Такива има в района на театър „Иван Димов” и до Бизнес центъра. Работещите в търговските обекти наоколо заявиха, че апаратите не се използват от години.

  До редакцията на Haskovo.net беше изпратен читателски сигнал, в който се твърди, че съоръженията не работят, а кабинките предимно се използват за лепене на афиши и рекламни материали, които загрозяват околната среда.

  Репортерска проверка установи, че 4 от 5 налични телефона в центъра на града изобщо не работят. На един от тях при вдигане на слушалката изскачаше надпис „Повредена линия на БТК”. Не е ясно дали изобщо се поддържат.

  Оказа се, че и покупката на фонокарта е доста сложна. Според работещите в павилионите, такива карти се продавали единствено в пощите. Предлагат се и в интернет от частни лица. Според една от обявите картата от 50 импулса за оранжев телефон е 13 лева, а тази от 100 импулса е 25 лева. Картата за сините телефони от 100 импулса е 35 лева.

  Haskovo.net изпрати запистване до компанията, стопанин на уличните телефони, които преди години бяха собственост на фирмите „Булфон” и „Мобика”. Очакваме настоящият собственик да даде яснота за ситуацията с уличните телефони и тяхното бъдеще.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ed
   Edin
   14 -3
   13:36, 21 сеп 2019
   Вместо да изпращате запитване защо не работят, изпретете запитване защо не са демонтиратни, а се допуска да бъдат превърнати в грозилища, налепени с всевъзможни глупави реклами. Недопустимо е да има подобни гледки в идеалния център на града. Трябва да приемем фактите, а те са, че днес просто няма никаква практическа нужда от подобна услуга. Защо някой би поддържал такива устройства, ако те ще се ползват 1 път в годината от някой, на когото му е паднала батерията. Вече няма дори и пенсионери без мобилен телефон. Да не говорим, че тези карти с импулси са безумно скъпи в сравнение с мобилните планове. Не с всеки сигнал, който получите си заслужава да се занимавате.
  • 2
   1
   1
   9 -1
   13:58, 21 сеп 2019
   Общината си е в пълното право да демонтира тези телефони , защото едва ли някоя от фирмите посочени по-горе плащат наем за местата които ползват!
   • Ст
    Странен
    3 -1
    15:36, 21 сеп 2019
    Даже общината е длъжна да им предостави безвъзмездно място и да ги Поддържа чисти, това е в компетенцията на Гусин Атанасов, дето за три едно убежище в Заря
  • 3
   Ст
   Странен
   7 -2
   15:30, 21 сеп 2019
   Не говорете глупости... Няма как да ги демонтира общината, даже би трябвало ежегодно в общината да влиза справка с позицията им и данни на фирмата, която ги притежава, ако не се лъжа беше ВИВАКОМ... Фирмата правоприемник е Задължена, спрямо населението на населеното място да Поддържа пореден брой АКТИВНИ апарата .. И да работят. Това е като БНР и бомбоубежищата, в извънредни ситуации да са вид последен вариант на комуникация на някой.
   • Ed
    Edin
    5 -3
    15:57, 21 сеп 2019
    Каква последна комункация, бе пич? Карти за това нещо се продават на едно място в града - в пощата и то евентуално ако са останали някакви бройки от преди 10 години. Това по никакъв начин не може да бъде инфраструктура от национално значение и аналогията с радиото е абсурдна. Решението е просто. Ако не е платено тротоарно право, общината трябва да ги разкара. Ако е платено, трябва да издаде предписание да се почистват и да са в нормален вид, без реклами по тях и съответно при неизпълнение да се глабява фирмата. А дали работят или не, няма абсолтно никакво значение, защото така и така на никого дори не му хрумва да ги използва.
  • 4
   Ва
   Валя
   1 -1
   18:58, 21 сеп 2019
   трябва да ги махнат, отдавна няма смисъл от тях.само загрозяват и центъра изглежда неподдържан
  • 5
   Ив
   Иван
   6 0
   20:15, 21 сеп 2019
   След телефоните, кабелните оператори да си изчистят старите зарязани въздушни кабели.... 5 телефона в центъра ме дразнят по-малко от 100 кабела върху блока...
  • 6
   So
   soda
   3 -3
   20:28, 21 сеп 2019
   Някои оператори си оправят мрежите.Вече е много голям процента на кабелите под земята.На нашия блок всичко е прибрано и блока е саниран.От вън не можеш да видиш никакви кабели.Гледам и до нас блока и той е така.Не знам къде живееш, но сигурно скоро и при тебе ще дойдат.Нещата се промениха много с кабелите.
   • Ив
    Иван
    3 -1
    21:36, 21 сеп 2019
    Кои оператори си свалят старите кабели, щом пуснат нов стария не тяхна грижа.... само ако се прави ремонт самите майстори режат всичко и готово.
   • Не
    не е така Иване
    1 -1
    09:52, 22 сеп 2019
    Сигурно много ти се иска тия с кабелите да са лошите.Защо ти се иска?Къде е логиката? Какво са ти направили?Забелязваш ли едни заведения дето вече са окопирали центъра и са стигнали до фонтана?Забелязваш ли едни паркинги, в целия център дето са дадени на една единствена фирма?Кажи нещо за тях да видим какво ще кажеш.
  • 7
   Ив
   Иван
   0 0
   22:23, 22 сеп 2019
   Не са лоши, няма нищо лошо в кабелите, само тези които ги пускат трябва да мислят с главите си .... . За паркингите си прав и за заведенията също
  • 8
   Ив
   Иван
   1 -1
   22:34, 22 сеп 2019
   При толкова проблеми, се учудвам че някой пише за 5 телефона.... аз дори незнаех че съществуват, последния път съм ги ползвал преди 20 г. Защо не снимат колите на тротоарите, мръсотията ...

  Хороскоп за 26.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
  26 сеп 2020
  Последни новини