Кърджали отбеляза Деня на Независимостта с тържество и фолклорен концерт

С фолклорен концерт на оркестъра за народни песни и танци при НЧ „Родопски фар1938”и поднасяне на венци и цветя пред паметника на освободителите в Кърджали жителите на родопския град отбелязаха 22 септември – Денят на независимостта на България.

В тържеството участваха заместник-кметовете на общината Веселина Тихомирова, инж. Катя Митовска и Тунджай Шюкрю, областният управител Никола Чанев, началникът на РУО Гроздан Колев.

Венци и цветя пред Паметника на освободителите бяха поднесени от името на кмета инж. Хасан Азис, на областния управител, структури на държавни институции, културни средища, политически партии и организации.

В словото си за независимостта на България заместник-кметът Веселина Тихомирова подчерта, че можем да бъдем добри европейци, само ако действаме и работим като истински патриоти, така както са работели радетелите на българската независимост от 1878, 1885 /Съдинението/ и 1908 година /Независимостта/.

„Прокламацията за българската независимост слага край на една от най-големите тенденциозни несправедливости на Берлинският договор от 1878 година. Нашата национална идея е успявала само тогава, когато сме имали сили и воля, категорично и обосновано, да отстояваме българската кауза и национални интереси”, каза в словото си Веселина Тихомирова.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини