Фас опожари 50 бали и два сеновала край Долен, огнеборци спасиха над 500 декара гора

На седем сигнала за пожари реагираха огнеборците от Смолян и областта през почивните дни, като един от тях се оказал фалшив. Екип на РСПБЗН – Смолян е изпратен след сигнал за пожар в сухи треви и отпадъци в с. Писаница, но при пристигане на място, след извършен оглед на района се установява, че няма пожар, а е подаден е лъжлив сигнал, който е добронамерен.

Незагасена цигара подпали общинско пасище в района на златоградското село Долен. Пожарът е лумнал в късния след обяд в понеделник от изхвърлена незагасена угарка от цигара. Унищожени са два сеновала, около 50 бали сено и близо 8 дка сухи треви и храсти. Спасени са 15 дка смесена гора, една сграда и един сеновал от един екип на УСПБЗН – Неделино.

Другите пожари са били поради небрежност с открит огън и непочистени комини, но не са настъпили материални щети. Спасени са 4 сгради, а край край кв. Станевска в Смолян около 120 дка смесена гора от един екип на РСПБЗН – Смолян. Огнеборци от Девин и петима служители от ДГС-Михалково гасиха пожар в сухи треви и храсти, намиращи се в местността Ботаек, край девинското село Осиково. Огънят лумнал вчера след обяд поради човешка небрежност и са спасени около 400 дка иглолистна гора.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини