Библиотеката в Смолян с нова услуга за учениците, помага да учат и пишат домашни

Регионална библиотека „Николай Вранчев” в Смолян въведе нова и безплатна образователна услуга за своите потребители.
От днес- 24 септември 2019г в библиотеката се предоставя свободен достъп до образователния сайт „Уча се” на всички регистрирани потребители.
Това ще даде възможност на всички да използват платформата и да гледат видео уроци,
да правят тестове, с които да откриват пропуските в своите знания, да играят индивидуалната учебна игра, с която, независимо от възрастта си, могат да проверят нивото си по даден предмет за определен клас.

Децата в ученическа възраст могат да подготвят домашните и уроците си за училище в библиотеката, както и да търсят информация по зададени им проекти и реферати. От Библиотеката уточняват също, че там могат да се провеждат следобедни занятия на цели класове с преподавателите им.

„Уча се“ помага и на посетители над ученическа възраст да учат различни езици (английски, немски, френски, руски, китайски и испански засега) и да обогатяват своите знания с полезните видеа за финансова грамотност, компютърно моделиране и програмиране, предприемачество и други;
Когато посетителите използват ресурсите в „Уча се“ с помощта на служител от библиотеката, като може да им бъде оказвано персонално съдействие, като им се доразясняват видео уроците, да получат помощ да се ориентират в сайта, както и д абъдат насочени къде в библиотеката или в интернет пространството могат да открият повече информация за конкретното учебно съдържание и др.
Читателите до 14 години могат да ползват услугата в Детски отдел, а читателите над 14 години в Читалнята.
Заявки за колективни посещения може да бъдат направени на следните телефони на Регионална библиотека – Смолян:

Детски отдел - 0301/62524, вътрешен 26

Читалня - 0301/62524, вътрешен 27

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини