24 -часов контрол на полицията в Смолян за Европейски ден без загинали на пътя

Под мотото Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ днес в България стартира операция за 2019 г. Европейски ден без загинали на пътя, в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността (16 - 22 септември 2019 г.) На 26 септември 2019 г. за четвърта поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността, сред страните – членки на мрежата и нейните партньори се осъществява проектът „#Project EDWARD“ (European Day Without A Road Death) с наименование за Република България Операция „Европейски ден без загинали на пътя – EDWARD“. Целта в този ден е да няма загинали при пътни инциденти.

За успешното провеждане на операция EDWARD на територията на ОД МВР – Смолян е планиран 24-часов контрол на движението по пътищата и „Нулева толерантност“ към нарушителите. Сформирани са съвместни екипи със служители от ОДМВР-Смолян и РДГП- Смолян, с цел увеличаване на полицейското присъствие, включително и в малките населени места. При установени нарушения ще се взима отношение от служителите.

В Смолян до Централна поща беше създадена организация за провеждане на СПО по метода на широкообхватния контрол в часовете с интензивно движение на предварително определени подходящи места - на основни трасета с интензивно движение, позволяващи извършването на проверки на голям брой автомобили едновременно. В мероприятието участваха и доброволци от БЧК – Смолян, които раздаваха водачите и пътниците в МПС.

В 12:00ч. символично сигнално беше оповестен края операцията чрез едновременно на светлинните и звукови сигнали на служебните автомобили и за една минута беше спряно движението на пешеходната пътека на бул.“България“ до Планетариум, светофар в кв.Райково и светофар в кв.Устово и бяха поднесени цветя в памет за загиналите при пътно-транспортни произшествия.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини