ДПС в Джебел се страхува от независимия Сабахатин Гьокче, притиска симпатизантите му

    ДПС в Община Джебел се страхува от независимия кандидат за кмет Сабахатин Гьокче и притиска симпатизантите му. Активисти на Движението са се добрали до списъка с имената на положилите подписи за регистрацията на Гьокче като независим кандидат и ги притискат да не гласуват за него, твърдят джебелчани. Хора с власт от ДПС се опитаха да попречат на откриването на кампанията на Гьокче, като не разрешиха предизборно събрание в сградата на читалището на с.Мишевско. Те не дадоха възможност симпатизанти да се съберат в двора на детската градина на кв.„Изгрев“ на Джебел и да ползват пейките за провеждане на предизборна среща.

    За медиите поддръжници на Сабахатин Гьокче, подкрепили го с подписите си заявиха: През последните 20 години в Община Джебел имаше голяма концентрация на власт. В града имаше областен и общински лидер, депутат, евродепутат. Те говорят само за политика, а не полагат грижа за хората, не подобряват услугите, не проявяват уважение.Затова и стандартът на живот тук е като от 19 век-без канализация, без тротоари, без общински пътища, без вода. Това ли е подаръка за това,че джебелчани запалиха искрата на бунта за демокрация в България, питат местните хора.

    Ние с душа и сърце сме с теб, споделиха участниците в първите предизборни срещи на Сабахаттин Гьокче в Община Джебел, с които той откри предизборната си кампания. Първата среща бе в родното село на кандидата – Църквица. Последваха предизборни прояви в Мишевско, мах.Сипец, кв.„Изгрев“ на общинския център, Софийци, Плазище, Вълкович, Припек.Гьокче почете и мевлид в Душинково.

    Много съм доволен от разговорите с моите земляци. Те искат промяна. Разочаровани са от партии и партийци. Заредиха ме с много енергия и желания да постигнем основната си цел-да направим Джебел град – еталон. Те недоволстват,че не могат да живеят като съседите си от общините Ардино, Кирково, Неделино, Момчилград,сподели Сабахаттин Гьокче.

    Това което Общинска администрация направи за 20 години, Гьокче стори за 2 години, заявяват членове на инициативния комитет, издигнали го за градоначалник.

    Те подчертават, че независимия кандидат за кмет печели подкрепа с ясните си послания към жителите на Община Джебел. Неговите приоритети са канализация; асфалтиране, водоснабдяване,  здравеопазване. Гьокче е твърдо решен да направи център за почивка на джебелчани на минералния извор, както и да доведе минерална вода до града. Категоричен е , че ще назначи фелдшер, който по график ще обикаля населените места и ще преглежда земляците му.

    Има много възрастни хора,които живеят сами и имат нужда от здравеопазване. Това ще бъде грижа за тях. Те не трябва да се чувстват изоставени, след като цял живот са работили за тази страна, подчертава Сабахатин Гьокче.

    Кърджали бг вести

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини