Мобилен медицински екип тръгва по домовете на хора с увреждания в община Мадан

Мобилен медицински екип сформира община Мадан във връзка с предоставяне на социално-здравната услуга „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. На работа са назначени 11 човека. Услугата се предоставя по одобрен проект на община Мадан, който ще се изпълнява съвместно с община Рудозем. Финансирането е от Оперативна програма „Развитиена човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Услугата ще бъде предоставяна от осем домашни санитари, медицинско лице, рехабилитатор и шофьор-координатор за период от 12 месеца.
Патронажната грижа представлява индивидуализирана подкрепа за хора с увреждания и възрастни хора чрез предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги -медицинска и двигателна рехабилитация, психологическа подкрепа и домашен санитар.
Внедряването на този модел е в съответствие с Плана за действие за периода 2018-2021 г. за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа, одобрен с РМС №28/19.01.2018 г.
Мобилната социално-здравна услуга ще се предоставя по домовете на 42 одобрени потребители – лица на възраст над 65 години; лица с валидно експертно решение на ТЕЛК; лица с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравни грижи.

СмолянБгвести
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини