ОИК Девин предаде на полицията сигнал за нарушение в предизборната кампания

ОИК Девин разгледа първите сигнали за нарушения в предизборната кампания.

Единият  е подаден от Диана Чаушева и Здравко Чепишев, кандидати за общински съветници в Девин и касае предоставяне на общинско имущество - плочки, които се демонтират от главната улица по време на предизборната кампания. Според сигнала плочките са  складирани на места свързани с кандидати за общински съветници, в място населено с роми и  в частни складове.  

 След разглеждане на сигнала и консултация с юриста на комисията, Общинска избирателна комисия  Девин реши, че не е  компетентна да разглежда  сигнала и го препраща на РУ на МВР Девин, като компетентен орган.

Вторият подаден сигнал е от Руси Чаушев, председател на общинска организация на политическа партия, в който се твърди, че кандидатът за кмет на девинското село Селча все още изпълнява своите служебни задължения в Български пощи.

След разглеждане на сигнала и консултация с юриста на комисията, ОИК Девин реши, че жалбата е допустима, но неоснователна и я оставя без уважение с мотив, че няма нарушение на чл.161 от ИК от страна на  кандидата за кмет на кметство Селча  Миглена  Будакова, тъй като   Български пощи не са орган на управление в Република България.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини