Смолянчанинът Илия израснал по домове, но за втори път връща портмоне с крупна сума на собственичката

Смолянчанинът Илия Савов, който снощи намери дамска чанта, раница и вътре портфейл с над 3000 евро, 1450 лв., дебитни карти и лична карта, днес ги върна на собственичката Таня Коленарова.
В присъствието на медии пред областната дирекция на МВР Илия върна на жената крупната сума и документите. Той няколко пъти я помоли да преброи парите, но тя категорично отказа. „Не вярвах, че ще ми върнат парите. Благодаря на Илия. Той е достоен човек и ми върна вярата в доброто“, каза развълнуваната жена.
Илия намира раницата и чантата до сградата на Пощата в Смолян по време на зрелищното автомобилно шоу. След като издирил собственичката чрез фийсбук и медиите, Илия уговорил с нея среща днес в 12.00 часа пред сградата на ОД на МВР, за да ѝ върне парите.
Благодарната жена даде на Илия сто лева, а той каза, че веднага ще ги дари за благотворителната кауза на „Смолян рейс“ в подкрепа на младия мъж Алкан, който събира пари за операция, за да може да проходи.
Мечтата на Илия е да ремонтира банята в общинското жилище в което живее, както и да има семейство, за което да се грижи. Дори и за миг не би си помислил да присвои парите, въпреки че много хора му се чудели защо не ги задържи за себе си, а ги връща. 30-годишният мъж благодари на община Смолян за помощта, която му оказва, както и на други добри хора.
Това е вторият случай, в който Илия намира изгубено портмоне. В края на ноември миналата година до кино „Дружба“ в Смолян той намери портфейл с 1000 евро и лева, откри собственичката, а тя от своя страна го почерпи с шоколад.
Илия е сирак, израснал в дом. Той не търси благодарности, смята че е постъпил честно и справедливо по човешките закони. Благородният мъж е изявен общественик, участва във всички спортни и културни събития в община Смолян.
 
СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    80
    80%
    1 -4
    15:59, 6 окт 2019
    Господ му прави подаръци, а той два пъти ги връща.
    • Не
      Нев
      6 -1
      17:05, 6 окт 2019
      Може пък да го изпитва. Правилно е постъпил. Според мен от такива пари хубаво не се вижда!
  • 2
    Аз
    аз
    3 0
    13:53, 7 окт 2019
    Благословен да си,Човеко! Не е дадено на низшите духом,да оценят постъпката ти. Добро да получиш!
Последни новини