Откриха академичната година във Физико-технологичния колеж в Смолян, посрещнаха първите студенти бесарабски българи

Изображение 1 от 4

   Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски“ е най-младият, но вече привлича сериозен интерес сред желаещите да станат инженери, а на 5 октомври преподаватели, служители и студенти откриха академичната 2019/2020 година във Факултета в Смолян.

  Академичния праг във Физико-технологичния факултет в Смолян прекрачиха първокурсници, приети в пет специалности: „Хардуерни и софтуерни системи”, „Компютърни и комуникационни системи”, „Автомобилна техника”, „Машиностроителна техника и технологии” и „Електроенергийна техника”.

  Още със създаването на Физико-технологичния факултет ръководството му стартира инициатива да привлече за обучение на бесарабски българи. Това вече е факт и сред новоприетите първокурсници е Сергей Стайков от Тараклийски район в Република Молдова. Развълнуван той сподели своите първи впечатления от Смолян, от срещите си с преподавателите си. Изрази надеждата си за успешни перспективи и развитие. „Нужни са много труд и упоритост, за да се усвояват техническите науки. Но щом има желание и трудолюбие, резултатите не закъсняват“.

  „Поздравявам ви с правилния избор да учите в най-младия и проспериращ факултет. Със сигурност в България има недостиг на инженерни кадри и тук вие ще получите образование, което ще ви разреши да се реализирате на трудовия пазар“, обърна се към първокурсниците доц. Д-р Любомиров, ръководител катедра „Електроенергетика и комуникации“.

  Четвъртокурсничката от специалност „Компютърни и комуникационни системи“ Диляна Кашокова сподели, че „пътят с успешната реализация започва с избора на висше училище“ и поздрави първокурсниците, че са направили отговорен избор – да учат във Физико-технологичния факултет и им пожела да бъдат винаги мотивирани, себекритични и никога да не престават да търсят пътя към себеусъвършенстване.

  Инж. Георги Кабасанов, председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – регионална колегия Смолян (КИИП - РК) пожела на студентите съвестно да изучават предметите и им препоръча в края на следването си да избират да разработват дипломни проекти, в които да съчетаят теоретичните си познания с практическата реализация. Представители на Камарата присъстваха на дипломните защити през месец юли, а на откриването на академичната година инж. Кабасанов връчи грамоти на всички дипломирани студенти със защитена дипломна работа. На дипломираните инж. Мирослав Гюров, инж. Кемал Дрянов, инж. Стефан Пашалийски и инж. Станимир Янков инж. Кабасанов връчи и парични награди.

  СмолянБГвести

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини