ППМГ „Васил Левски“ посреща 100-годишния си юбилей с нова спортна зала и изцяло обновена училищна инфраструктура

Изображение 1 от 4

    „Тази зала е поредното доказателство, че за община Смолян приоритетни са политиките в областта на образованието, спорта, енергийната ефективност. И това са много смислени инвестиции, защото те създават добри условия за обучение, добри условия и за спорт, така че нашите деца да растат дисциплинирани и добре образовани. Това е в унисон с политиките на Българското правителство – да осигури висококачествено съвременно образование и да формира навици у подрастващите за спорт и дисциплина.“, каза областният управител Недялко Славов на откриването на новия физкултурен салон на ППМГ „Васил Левски“ в кв. Райково. „Тази инвестиция е осъществена с европейски средства и за нас, като представители на про-европейско правителство, това е много важно, но трябва да отбележим, че европейските пари отиват там, където има упоритост и капацитет подобни проекти да бъдат реализирани, каквито Община Смолян показа и аз още веднъж ги поздравявам за това!“

    „Едва ли има по-подходящ подарък за 100-годишния юбилей на ППМГ „Васил Левски“ от това спортно съоръжение“, Славов изрази благодарност към строители, надзорници, проектанти за безупречното изпълнение и строителство. „Това училище, съградено с много плам и любов от неговите създатели, е едно от най-добрите и реномирани не само в областта, но и в страната въобще, дало на региона възпитаници, които са играли важна роля в обществения живот, а и по настоящем заемат авторитетни позиции.“, каза областният управител. „Искам да благодаря на всички, които помогнаха този проект да се реализира, за ангажираността на община Смолян, за това, че сбъднаха мечтите на поколения смолянчани, а не само на възпитаниците на професионалната гимназия. Тази зала е повод за гордост у всички смолянчани и повод те да се чувстват пълноценни европейски граждани.“ В заключение Славов пожела тук да се изковат много спортни постижения, и подобни поводи да ни събират и за в бъдеще.

    Министърът на МРРБ Петя Аврамова, областният управител Недялко Славов, народните представители д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев официално откриха новия физкултурен салон на гимназията. Инвестицията е реализирана по проект „Обновяване и енергийна ефективност на образователната инфраструктура в гр. Смолян“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 -2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът е на стойност 6 598 925, 21 лв. и е с продължителност 30 месеца.

    Целта на проекта е да се подобрят условията за учене и работа в общинска образователна инфраструктура и да се модернизира учебният процес чрез ремонт и рехабилитация на сгради и обновяване на дворни пространства и спортни площадки за четири училища и една детска градина на територията на град Смолян. Специфичните цели на проекта са обновяване на дворното пространство и спортните площадки на сградата на СУ „Отец Паисий“. Обновяване на дворното пространство и спортните площадки на Езиковата гимназия и VI ОУ „Иван Вазов“. Цялостен ремонт на ППМГ „Васил Левски“, включващ енергийна ефективност и реконструкция на сградата, доставка, обновяване на прилежащо дворно пространство и изграждане на физкултурен салон и система за видеонаблюдение. Основен ремонт и реконструкция на ДГ №5 „Буратино“, както и доставка на обзавеждане и оборудване на петте учебни заведения.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини