Президентът Радев: 101 алпийски полк в Смолян генерира уникални отбранителни способности

Изображение 1 от 2

  Днес държавният глава Румен Радев посети 101 алпийски полк в Смолян, срещна се с командния състав, а по-късно пред журналисти, даде изключително висока оценка на работата на военнослужещите във формированието в областния град.

  Посещението на президента не е изненадващо, а е част от старателно изготвена годишна програма, по която като върховен главнокомандващ на въоръжените сили, държавният глава осъществява визити в различни формирования на Българската армия.

  „Високите цели и предизвикателните условия изграждат стойностни хора, с мотивация, с характер. Това са хората от 101 полк, полк с богати традиции, които се развиват непрекъснато. Тук се генерират уникални отбранителни способности за решаване на много специфични бойни задачи в екстремални условия-голяма надморска височина, труден терен, тежки зимни условия.

  Хората тук са наистина подготвени и високо мотивирани, и това го доказват в множество учения-международни, в мисии зад граница, в мисии в помощ на населението при бедствия и аварии, катастрофи, които са много с участието на този полк-специално за региона на Смолян.“, заключи Радев.

  Щиляна Чакърова

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Още новини

  Последни новини