Драгомир Андонов и екипът му от "Демократична България" залагат на дуалното обучение

    "Дуалното образование в хасковските професионални гимназии е приоритет в развитието на община Хасково и бизнеса в региона". Това бе основният акцент в разговор на кандидатът за кмет на община Хасково Драгомир Андонов и екипът му от "Демократична България - Обединение" при посещение в хасковската фирма "Химмаш", която е една от големите в областния град.

    Шефката на дружеството Мария Ибришимова изказа мнение, че изготвянето на план-приема за обучение в професионалните гимназии трябва да е съобразен с нуждите на бизнеса, но и в обучението да се заложат стажове или друг вид извънкласни дейности. Добави, че ръководна роля в този процес има именно общинската администрация и изрази надежда, че ситуацията ще бъде променена в нужната посока. Тя заяви нагласа, че фирмата й е отворена да приеме ученици за стаж, дори и срещу заплащане.

    Драгомир Андонов заяви, че той и екипът му ще работят в посока за налагане на дуалното обучение, за да може учениците, завършвайки гимназия, да са подготвени за работа.

    Работниците в предприятието заявиха, че в училищата в града трябва да бъдат включени специалности за обучение на кадри, задоволяващи нуждите на бизнеса. Допълниха, че хасковската фирма се нуждае от млади специалисти - заварчици, шлосери, стругари, фрезисти.

    Представителят на хасковската фирма Атанас Ибришимов пък заяви, че външните инвестиции не трябва да бъдат приоритет в развитието на община Хасково, защото, според него, те не осигуряват заетост за местното население, а провокират вноса на работници. Той и Мария Ибришимова предложиха да се оптимизират разходите на кметството и да се намали съставът на местната администрация, за да може средствата да бъдат насочени за справяне с належащи проблеми в града.

    Драгомир Андонов се съгласи напълно с идеята и допълни, че оптимизацията на общинския бюджет е заложен в стратегията на коалиция "Демократична България - Обединение". Той допълни, че след съкращаване на харчовете от кметството, ще може да се увеличат поне със с100 лева заплатите на медицинските специалисти, работещи в училища и детските градини в региона.

    По време на разговора бяха дискутирани проблемите с водата в Хасково, ситуацията с бездомните кучета, липсата на достатъчно културни събития и места за развлечения за младите.

    Кандидатът за общински съветник и бизнесмен Андриан Каракачанов заяви, че целта на "Демократична България - Обединение" е град Хасково да се промени драстично, защото в последните години има отлив от страна на фирмите, защото не виждат смисъл за инвестиции тук.

    На бизнес срещата присъстваха още Пламен Даракчиев от Националния съвет на "Да, България", кандидатите за общински съветници от "Демократична България - Обединение" с №66 - Антони Пашов, Симон Зенопян, Таня Иванова и Горан Апостолов.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини