Окончателно: инспекторите от ДАИ остават в ареста

След обжалване, тримата инспектори на Държавна автомобилна администрация - Пловдив, които бяха обвинени за транспортен рекет, остават за постоянно в ареста, съобщава БНР.

Срещу Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев е повдигнато обвинение за корупция, а данните за организираната от тях схема за изнудване на транспортни фирми са събрани след 8-месечна операция.

Тримата поискаха по-лека мярка заради влошено здраве, а адвокатите оспорваха обвинението, което е базирано само на свидетелски показания.

Прокуратурата твърди, че събраните доказателства са достатъчни, за да бъдат осъдени инспекторите. Използвани са и специални разузнавателни средства.

Решението е взето от Пловдивски апелативен съд и е окончателно.

Тримата бивши инспектори на ДАИ са задържани по сигнал за корупционни схеми. Последва претърсване на адреси в Пловдив, Свиленград и Първомай и задържане на 7 души. А преди два дни е арестуван и представител на транспортната фирма, подала сигнала.

Припомняме, че преди дни ДАНС  влезе в ДАИ - Пловдив по сигнал за корупционни схеми. При претърсване на офиси и адреси в Пловдив, Свиленград и Първомай бяха задържани 7 души. Вчера пък беше арестуван и представител на транспортна фирма. В ареста за 24 часа се оказа и временно изпълняващата длъжността директор на ДАИ-Пловдив Анна Генова.

По-късно стана ясно, че трима от задържаните след спецакцията в ДАИ-Пловдив остават в ареста.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    00
    00
    7 -3
    01:23, 12 окт 2019
    Герб Първомай се оакоха.
  • 2
    Дж
    джонгата
    3 -2
    07:24, 12 окт 2019
    Ей, страшна работа от 8 месеца гестапо са ги разработвали тези кръвопийци, а те рушвети са вземали откакто са започнали работа. Отделно, че из фейсбук мярнах някаква групичка хора, които искаха да правят протест за подсъдимите, били натопени предизборно.....
Последни новини