Д-р Емил Караиванов: Подкрепата за творците и културата на Асеновград е сред акцентите на платформата ни за управление и занапред

Изображение 1 от 4

    Доказали сме многократно, че Асеновград е средище на култура с традиции и отношение на хората към нея. Тук израстват поколения творци, които знаят, че могат да разчитат на общината, така е било последните осем години, така и ще продължи, този мой ангажимент пред асеновградчани е категоричен. Това каза на предизборна среща с представители на различни културни и творчески формации кандидатът на БСП за кмет на Асеновград д-р Емил Караиванов. През двама мандата сме работили последователно и в пълен синхрон с вас, творците и културните институции на града.

    Културният календар на общината за всяка календарна година го доказва, както и отношението на общинския бюджет към културата. Неоспорим факт е, че има събития от този календар, които станаха фокус за национален и туристически интерес, каквито са Празниците на виното, Калиниците, литиите, фестивалите за екстремен туризъм и още и още. Но има още много какво да наслагваме и развиваме, продължи в експозето си д-р Караиванов. Творците и дейците на културата потвърдиха в своите изказвания с аргументи, че действително двата управленски мандата на д-р Караиванов до момента са били с ярко отношение към културата и се надяват това да има продължение.

    Кои са важните акценти в управленската платформа на кандидата за кмет от „БСП за България“ именно в сектора на културата , това бе също важна тема на дискусията. С конкретни срокове отваряне на Градска художествена галерия, нови места за музейни експозиции, както и сериозна реконструкция и реставрация на сградите на Караалановото училище, на бившето помощно училище „Св. Архангел“ , нов прецизен преглед на общинските регистри за паметници на културата, това бяха сред кметските акценти в разговора. Особено място той отдели и на подкрепата в платформата на гражданската идея за предприемане на възможните мерки от страна на общината за запазване и възползване от асеновградскатка общност на емблематичните сгради от бившата Тютюнева кооперация. Кандидатите за общински съветници от БСП за България Маргарита Стоилова, Петко Чирпанлиев, Ана Иванова, Божидар Носиков, Гео Караданов, Димитър Илиев, Диана Станчева и Полина Симова също бяха активни и настояха да изискват повече работа и изяви на консултативния съвет по туризма в общината за следващия управленски мандат.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.
    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Последни новини