14 °C

Д-р Емил Караиванов: Подкрепата за творците и културата на Асеновград е сред акцентите на платформата ни за управление и занапред

Изображение 1 от 4

  Доказали сме многократно, че Асеновград е средище на култура с традиции и отношение на хората към нея. Тук израстват поколения творци, които знаят, че могат да разчитат на общината, така е било последните осем години, така и ще продължи, този мой ангажимент пред асеновградчани е категоричен. Това каза на предизборна среща с представители на различни културни и творчески формации кандидатът на БСП за кмет на Асеновград д-р Емил Караиванов. През двама мандата сме работили последователно и в пълен синхрон с вас, творците и културните институции на града.

  Културният календар на общината за всяка календарна година го доказва, както и отношението на общинския бюджет към културата. Неоспорим факт е, че има събития от този календар, които станаха фокус за национален и туристически интерес, каквито са Празниците на виното, Калиниците, литиите, фестивалите за екстремен туризъм и още и още. Но има още много какво да наслагваме и развиваме, продължи в експозето си д-р Караиванов. Творците и дейците на културата потвърдиха в своите изказвания с аргументи, че действително двата управленски мандата на д-р Караиванов до момента са били с ярко отношение към културата и се надяват това да има продължение.

  Кои са важните акценти в управленската платформа на кандидата за кмет от „БСП за България“ именно в сектора на културата , това бе също важна тема на дискусията. С конкретни срокове отваряне на Градска художествена галерия, нови места за музейни експозиции, както и сериозна реконструкция и реставрация на сградите на Караалановото училище, на бившето помощно училище „Св. Архангел“ , нов прецизен преглед на общинските регистри за паметници на културата, това бяха сред кметските акценти в разговора. Особено място той отдели и на подкрепата в платформата на гражданската идея за предприемане на възможните мерки от страна на общината за запазване и възползване от асеновградскатка общност на емблематичните сгради от бившата Тютюнева кооперация. Кандидатите за общински съветници от БСП за България Маргарита Стоилова, Петко Чирпанлиев, Ана Иванова, Божидар Носиков, Гео Караданов, Димитър Илиев, Диана Станчева и Полина Симова също бяха активни и настояха да изискват повече работа и изяви на консултативния съвет по туризма в общината за следващия управленски мандат.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление.

  Хороскоп за 14.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От вас зависи денят ви да е спокоен, ползотворен и приятен. Имате сили да приключите в срок със задачите си, оставяйки си време и за себе си. Добрите ви намерения ще ви отведат на интересни места и срещнат с подходящите хора. Починете си. Самотата не е добър партньор на никому.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Избирате доста перспективна насока за действие. Успявате да си създадете ангажименти, които поглъщат цялото ви внимание. Работата ви е интересна и напълно ви удовлетворява. Не бързайте да отговаряте на направено ви предложение. Изчакайте известно време, ситуацията съвсем скоро много ще се промени. Готови сте да помогнете на ваш близък, но самият той като че ли не иска да излезе от затрудненото положение.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят е подходящ за активни действие във всички посоки. Много от вас ще се заемат с решаването на административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Сами ще се уверите в повишаващите ви се творчески и професионални възможности, възползвайте се от момента.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С ясни цели и овладени емоции ще продължите да работите, спазвайки срокове, обещания и лични интереси. В такъв дух новите ви идеи, споделени с подходящите хора, ще намерят по-бързата си реализация. Добрите взаимоотношения ви дават кураж и сила, които се отразяват благоприятно на самочувствието, плановете и настроението ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Грижата за някого ще ви натовари допълнително, но няма да съжалявате. Помощта ви ще бъде оценена, но най-важното е, че чрез подкрепата ви ще се изправи и продължи. Има друго, което ви притеснява. Не всичко е такова, каквото би ви се искало в интимните отношения и голяма тежест ще свалите от гърба си, ако част по-скоро изясните положението.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Животът ви е научил да се справяте с новостите без да жалите себе си, и без особени затруднения. Ще имате на своя страна добър помощник, макар, че все още не го припознавате в тази му роля. Ще вземете решение по проблем, който не търпи отлагане. Децата ще ви зарадват с добрите си постижения.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съсредоточете се върху краткосрочните си планове, като дадете предимство на професионалните си и бизнес-изяви. Днес ще можете да осъществите отлагано мероприятие и да постигнете съгласие по общ въпрос с роднини или партньори. Други ще получат интересна оферта, която ще ги занимава през следващите дни.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възможността да ви оценят справедливо и според заслугите ви е реална. В тази връзка покажете добрите си страни и не се главозамайвайте, ако отзивите надминат очакванията ви, продължете с упорството си над трудните въпроси и дайте своя принос за решението им.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви налага да смирите егото си, ако обстоятелствата ви срещнат и с други, като вас властни и можещи хора. Ще се радвате на нещата, които обичате и ще се заредите с положителна енергия за дните напред, стига да отворите сетивата си и погледнете на живота си от към добрата му страна.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Придобивате повече опит в нова за вас област. Това ви дава увереността да се заемете с въпроси, които сте избягвали досега. Бъдете сигурни, че късметът е на ваша страна. Очаква ви интересно запознанство, което може да прерасне в нещо сериозно. Инициативата е изцяло във вас. Вие избирате как да се развие всичко.
  14 ное 2019
  Последни новини