От 12 до 68-годишни в оспорвано състезание за уникални фотоси, ето кои ще красят календара на Община Смолян за 2020-та

    Вече са ясни авторите на снимки, избрани от стотици изпратени кадри, да украсят календара на Община Смолян за 2020година. Във второто издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2020 г.“, което стартира през месец февруари т.г. и продължи до 4 октомври, участваха 51 автора, а изпратените снимки са 228, сред тях най-малкият участник е на 12 години, а най-възрастният на 68 г. Интересът към инициативата е огромен, което показва и активността в първото издание- участниците 44, а изпратените снимки -165.

    Снимките, които ще красят Календара на Община Смолян за 2020г. са на авторите:

    Митко Куцев, Цветан Стефанов, Атанас Малаков, Здравко Торутев, Анелия Захариева, Владимир Дамянов, Александър Македонски, Теодора Сустова, Станислав Карталов, Гергана Малкочева, Христо Чилов, Албена Моллова, Рейхан Ферад, Антон Байректаров и Василена Георгиева.

    Журито се затрудни в избора, но снимките ще направят великолепно новото издание на календара за идната година, сигурни са организаторите на инициативата. Кадрите, събрали най-много харесвания и с добро качество, ще бъдат подредени в изложба за празника на град Смолян на 21 октомври 2019 г.

    12 от тях ще бъдат оценени и класирани от комисия, включваща и професионални фотографи. Награждаването на участниците с грамота и предметни награди ще се състои в рамките на тържествата за Празника на града.

    Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.
    Целта на инициативата е да фокусираме вниманието към красотата, която ни заобикаля. Идеята е да покажем местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, които да се съберат и съхранят в годишния календар за 2020 г.
    Още веднъж ви благодарим за голямата активност в инициативата и прекрасните снимки, запечатали прекрасната Родопа планина.

    Община Смолян благодари на всички, които за втора поредна година подкрепихте инициативата. 

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини