Зверска катастрофа с 18-годишен водач уби шестима

Шестима души загинаха при тежка катастрофа на пътя между Габрово и Казанлък, предава Нова тв. Инцидентът стана на разклона за Крън и село Хаджидимитрово.

Челно са се сблъскали два автомобила - "Мерцедес" с габровска регистрация и "Ауди" със старозагорска регистрация. В единия от автомобилите са пътували петима души, а в другия - само водачът. Всички са загинали на място.

Сигналът за инцидента е подаден около 1 часа.

18-годишен младеж с шофьорска книжка от едва седем месеца е причинил жестоката катастрофа, при която загинаха шестима души, съобщи bTV.

"Лек автомобил "Ауди" с габровска регистрация и 42-годишен водач пътува към Казанлък, а срещу него внезапно в платното за насрещно движение навлиза "Мерцедес" с петима души. Следва челен сблъсък на правия участък. Всички са загинали на място", съобщи инспектор Веселин Георгиев от РПУ-Казанлък.

По първоначални данни има употреба на алкохол от страна на младия шофьор, причинил катастрофата. С колко промила  младежът е седнал зад волана ще стане ясно, след като излязат резултатите от назначените експертизи.

Спътниците му са на възраст между 18 и 30 години. Петимата се връщали от годеж.

Заради катастрофата пътят между Габрово и Казанлък бе затворен за повече от седем часа. Малко преди 8 ч. отсечката бе отворена за движение.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Da
    Darwin
    1 0
    10:22, 14 окт 2019
    Естественият подбор в действие.
Последни новини