Няма основание за притеснение от думите на Ердоган, според бившия ни консул в Одрин

"Нямаме основание да не се притесняваме от заплахата на Ердоган." Това заяви пред Нова телевизия Георги Димов, бивш консул в Одрин.
 
По думите му това е поредният рекет и изнудване от страна на Турция към ЕС, изтъкна той. Европа не е единна, според него. 22-23 лагера има по турско-сирийската граница. Около 300 000 бежанци са там. Около 3,6 милиона мигранти има в Турция.
Трябва да водим принципна, но внимателна политика, съветва Димов. Мнението на Европа е и наша позиция ,подчерта той. За Турция също не е лесно с бежанците, според него. Тази операция ще доведе до по-голяма дестабилизация, предупреди той. Операцията ще има негативни ефекти и върху имиджа на Реджеп Ердоган, който се опитва да се изявява като световен лидер.
 
Според бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев Ердоган подценява дипломацията на ЕС.Вчера, 11 октомври, премиерът коментира готовността на правителството да посрещне нова вълна с оглед на военната операция, която Турция започна в Сирия като заяви, че докато сме с Каракачанов - няма страшно за границата.
 
Президентът Румен Радев пък призова Европа да се фокусира върху сигурността на границите.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дд
    Ддддд
    0 0
    21:24, 12 окт 2019
    Последно- има или няма притеснения?
Последни новини