Болницата в Мадан получава нов транспортен кувьоз от каузата "Капачки за бъдеще"

    Благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“ обяви следващите три малки болници в страната, които ще получат кувьози, осигурени от кампанията. Хилядите пластмасови капачки, събирани в пунктове в цялата страна, дават шанс на лечебни заведения да се оборудват с нужната техника за новородените недоносени дечица.

    Поредното дарение на три апарата са за болниците в Асеновград, Мадан и Момчилград.

    „Мадан се намира дълбоко в Родопите и отговаря за община от над 50 000 души, които обаче са разпръснати в множество села, често пътят до които е трудно проходим.

     Наличният в болницата кувьоз е от 1990-та година и вече е почти напълно негоден.

    Затова и често се налага бебета да се транспортират на задната седалка на някоя лека кола, увити само в одеяло или да се чака транспортен кувьоз от най-близката окръжна болница. Понякога в продължение на 3-4-5 часа. Чудесно е, че това повече няма да се случва, понеже болницата ще получи чисто нов модерен транспортен кувьоз благодарение на вас!“, обявиха организаторите на кампанията в страницата си във фейсбук: https://www.facebook.com/pg/kapachkizabudeshte/about/?ref=page_internal

    От инициативата „Капачки за бъдеще“ уточняват, че в болницата в Асеновград в момента има четири кувьоза, три от тях вече са единствено за „музейни експонати“- двата са от 1975-та година, третият е от 1981-ва година. Единственият работещ апарат е дарен през 2000-та година, но е крайно недостатъчен и скоро болницата ще получи нов стационарен апарат, закупен с капачки, събрани от благотворителната кауза.

    Лечебното заведение в Момчилград също ще получи нов кувьоз, там наличният транспортен кувьоз е на почти 30 години и вече не може да се ползва безопасно за транспортиране на бебенца. До дни ще стане ясно кога новата апаратура ще бъде дарена на болниците, които се нуждаят от новата техника за новородени, а организаторите благодарят на стотиците хиляди българи, които участват в благотворителната кауза.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини