Център за изкуства „За Родопите“ обиколи цял свят със свои творби, кани смолянчани на безплатно представление на спектакъла „Концертът“ за 15-та си годишнина

На 22 октомври, вторник, от 19:00 часа в Голяма зала на Театъра в Смолян, Център за изкуства "За Родопите" ще отпразнува 15-годишната си дейност в областта със Смолянската премиера на най-новия спектакъл на Петър Тодоров и Десислава Минчева - "Концертът". Входът за всички е свободен!

Представлението е подходящо за всички възрасти и е част от културните празници на Община Смолян по случай празника на града. В спектакъла звучат най-обичаните български народни песни. Квартет от народни певици изнася концерт. Четири наглед обикновени жени, които в битието си са като всички други, но когато стъпят на сцената те се превръщат в „различни“ човешки същества, които с гласовете и песните си се докосват до божественото, и носят просветление за смисъла на човешкия живот.

За 15 години Център за изкуства „За Родопите“ е продуцирал над 10 театрални и танцови спектакъла, с които има над 500 представления в 40 държави на всички континенти, вкл. САЩ, Перу, Китай, Сингапур, Австралия и други. Те са носители на многобройни национални и международни награди, вкл. и най-високото отличие в българския театър – наградата „Икар“. Центърът е основният организатор на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини