Министър Кралев се срещна със спортни звезди в Чепеларе, посети фабриката за ски

Изображение 1 от 5

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Смолян и Чепеларе на 17 и 18 октомври. При посещението му на т.нар. „Стария стадион“, заедно с областния управител Недялко Славов, народния представител д-р Красимир Събев и вр.и.д кмет на община Смолян инж. Мариана Цекова, бяха обсъдени необходимите ремонтни дейности и средства за реновиране на съоръжението, както и възможностите за финансиране.

  По-късно министърът на младежта и спорта откри първото спортно събитие в новооткритата многофункционална зала в ППМГ „Васил Левски“ – волейболна среща между училищните отбори на математическата гимназия и ПГТТ „Христо Ботев“. Той не скри добрите си впечатления, като отбеляза, че това спортно съоръжение може да служи за пример – лесно е за поддръжка и може да се използва пълноценно от ученици и спортисти, включително за професионални първенства. Той оцени високо усилията на община Смолян за развитието на спорта.

  В днешния 18 октомври, министър Кралев и областният управител Недялко Славов посетиха Чепеларе. Министърът се срещна с бележити настоящи и бивши шампиони на България в зимните спортни дисциплини, с които градът може да се гордее. Шампионът по сноуборд Радослав Янков изказа благодарности за отпуснатото допълнително финансиране от правителството, даващо възможност на много деца да се обучават в сноуборд дисциплините.

  След срещата, министърът и областният управител се запознаха лично с дейността и бизнес плановете на международната компания за спортни стоки и най-големия завод за ски в света „Амер Спортс България“ ЕООД в град Чепеларе. Фирмата води своето съществуване още от далечната 1972 г., когато в Чепеларе се открива фабрика за производство на спортни уреди. През 1982 г. фабриката закупува лиценз за производство на ски от австрийската фирма "Атомик – Австрия", като се специализира и усвоява успешно производството на зимни спортни стоки - алпийски ски и ски за дълго бягане. Фирмата пуска на пазара българската марка ски "Орион". През известен период от време се произвеждат и ски-обувки, както и сноуборд. През ноември 2008 г. българската фирма е придобита от финландската "Амер Груп". „Амер Спортс България” ЕООД държи около 24% от световното производство на алпийски ски, с което заводът в Чепеларе реално е най-големият завод-производител на ски в света. Произвежданите тук ски и спортни стоки са, не само с високо качество, но и отговарят на индивидуалните изисквания на всеки клиент, както по физически особености, така и според личните вкусове за дизайн.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
  20 ное 2019
  Последни новини