Вижте какви са забраните за деня на изборите в Община Смолян и до кога са валидни

Какви местни и национални забрани са валидни в деня на изборите за кмет и общински съветници 27 октомври, както и в деня 2 ноември, когато на места ще има и втори тур на изборите?

На национално ниво важи забраната за лов на дивеч в деня на избори  – 27 октомври, както и в районите, където ще има балотажи на 2 ноември. Това гласи заповедта от Изпълнителната агенция по горите, изпратена до ловните дружини, подписана от изпълнителния директор инж. Ценко Ценов. Забраната се въвежда във връзка с изпратено писмо от Главна дирекция „Национална полиция“,  както и с цел за не допускане на инциденти по време на ловните излети. За дните, когато са насрочени изборите,  няма да се утвърждават и графици за лов, като забранителните ограничения не са валидни за ловните излети по линия на Организирания ловен туризъм.

За територията на Община Смолян са валидни следните забрани и ограничения, предвидени със заповеди, издадени от временно изпълняващия кмет на община Смолян инж. Мариана Цекова.

За нормалното протичане на изборите и спазването на обществения ред се въвежда временна забрана за провеждане на масови мероприятия и продажба на алкохолни напитки на територията на Община Смолян. Заповедта е издадена на 14. 10. 2019г и има посочени по-долу срокове за действие.

Забраната за продажба, сервиране на алкохол в търговски обекти, заведения за обществено хранене и други обществени места на територията на Община Смолян, с изключение на тези, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества, е за периода от 06. 00ч на 27. 10. 2019г до 12. 00ч на 28. 10. 2019г, а при евентуален втори тур-за период от 06ч на 3. 11. 2019г до 12. 00ч на 4. 11. 2019г

Забраната за провеждане на мероприятия на открито на територията на общината е от 20. 00ч. на 26 октомври 2019 до 24. 00ч на 27 октомври 2019г, а при евентуален втори тур-за периода от 20. 00ч на 02 ноември 2019 г до 24. 00ч на 03. ноември 2019г

Във връзка с изборите се забранява и организиране и провеждане на прояви с предизборен характер и агитационно съдържание от 24. 00ч на 25 октомври, а при евентуален втори тур от 24. 00ч на 02 ноември до края на изборния ден от ЦИК.

За спазването на забраните са ангажирани органите на реда-Районно управление Смолян към ОД МВР – Смолян, общинска администрация, кметове на кметства, временно изпълняващите длъжността кмет на територията на общината, като за констатираните нарушения ще се съставят актове за установяване на административни нарушения по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

Със заповед от 15 октомври тази година на вр. и. д. Кмет на Община Смолян се спира движението на всички МПС от кръстовището на ул. „Дичо Петров“ с ул. „Арх. Петър Петров“ до кръстовището на ул. „Арх. Петър Петров“ с ул. „Бузлужда“ на 26. 10. 2019г от 15. 30ч до приключване на предаването на изборните книжа и материали от Общинска избирателна комисия Смолян и Общинска администрация-Смолян на председателите на Секционни избирателни комисии. Уличното платно в тези участъци се предвижда за паркинг на ангажираните МПС-та за транспорт на изборните книжа.

Спира се движението на всички МПС от кръстовището на ул. „Дичо Петров“ с ул. „Арх. Петър Петров“ до кръстовището на ул. „Арх. Петър Петров“ с ул. „Бузлуджа“ на 27 октомври 2019г от 20. 00ч до приключване на предаването на изборните книжа и материали в ОИК-Смолян и Общинската администрация Смолян, от представителите на всички СИК в областта. Уличното платно се предвижда за паркинг на пристигащите автомобили, които превозват изборните книжа.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини