0 °C

След скандал и жалби за нередности в охраната на бюлетините, шефът на ОИК Смолян отвори помещението пред журналисти

  Сигнали и жалби за нарушения в охраната на помещението, в което се пазят бюлетините за изборите в неделя, предизвикаха проверка на ЦИК и прокуратурата. По този повод председателят на ОИК Смолян Симеон Велинов покани представителите на медиите, за да видят на място как се отварят кашоните, съдържащи бюлетините за вота.

  „Поради подадените жалби и сигнали възникнаха съмнения за някакви неправомерни действия, за да има публичност и прозрачност, поканих всички медии с апел да отразят как извадихме бюлетините от запечатаното помещение, и колегите по избирателни списъци ще ги разпределят по отделните секции.“, обяви поводът за ранното събиране на медии тази сутрин шефът на ОИК.

  На въпрос, защо има един разпечатан кашон в стаята, Велинов даде следния отговор:

  „Когато във вторник /б.а. 22 октомври- денят станал повод за жалбите, когато възниква проблем с датчиците на СОТ и Велинов влиза в помещението заедно с други представители на комисията, нещо отречено по-късно от тях/ и бяхме тук със сотаджиите, отворих най-горния кашон, за да видя какво съдържа.“, обясни председателят на ОИК и допълни, че на 19 октомври той не е присъствал на приемането на бюлетините в София, нито по-късно, когато е запечатано помещението в Смолян. „Просто погледнах дали вътре наистина има бюлетини

  и затворих кашона, и излязох. Сега колегите направиха проверка на всички кочани вътре и всичко е както трябва.“, заключи юристът и шеф на ОИК.

  По сигналите и по жалбите тече прокурорска проверка, която още не е приключила.

  Според приемно-предавателните протоколи- бюлетините за избор на общински съветници са общ брой 37 600, толкова са и за избор на кмет на община. Бюлетините за избор на кмет на кметства бяха изкарани за разпределяне от кашоните в присъствието на представители на медиите и нито един от тях нямаше нарушена цялост, с изключение на отворения от Велинов, но там бюлетините също бяха с ненарушена цялост и видимо нямаше нередности.

  Бюлетините за избор на кметове на кметства днес заминаха по секциите за селата- Виево-400 броя, Момчиловци -1100, Смилян-1600, Търън-600, Могилица-400, Широка лъка-500, Влахово -400 броя.

  Общият брой избиратели в 89 секции в Общината са 34 160, като една има в болницата в Смолян, а поради липса на достатъчно подадени заявления не е организирана подвижна избирателна секция в град Смолян, уточни още Велинов.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 10.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще осъществите своите намерения благодарение на упоритата си работа и желанието за успех. Ориентирате се чудесно в непредвидена ситуация и това ви предоставя несравнимо предимство пред конкурентите ви. Прекалено сериозно гледате на промените, направете живота си по-спокоен, освободете се от притесненията си.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Покажете решимостта си да действате, без да изпадате в излишна паника. Събитията ще ви покажат вярната посока, няма да сте затруднени в избора си. Нещата ще се случват най-често такива, каквито ги предвиждате. Лидерските ви заложби ще се изявят, с което ще създадете мощна група около себе си.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате провокации, които ще ви карат да се чувствате недооценени на работното място. Освободете се от тези си чувства и мислете за промените, които предстоят. Имайте търпение и вярвайте в успеха си. Скоро ще забележите, че предложенията ви се одобряват и ценят, но нека това не ви възгордява.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Развитието на делата ви изисква повече съсредоточеност. Недопустимо е да проваляте вече договорени условия, само защото сте лично възпрепятствани. Бъдете прагматични и времето ви ще стигне за всичко. Снабдяването ви с нужната информация ще ви подтикне към по-голяма активност и ще подобрите финансовото си състояние.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навлизате в благоприятен период за професионалното си развитие. Получавате възможността да покажете на какво сте способни и това ви отваря доста работа. Едва ли ще има от какво да сте недоволни, тъй като делата ви се развиват успешно, а ваша идея е радушно възприета от деловите ви партньори. Не се отказвайте от намеренията си, дори в началото да ви е трудно.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не всичко, което сте планирали има шансове да се случи. Но вие не се отказвайте при неуспех. С повече упоритост и търпение ще постигнете желаният от вас резултат. Днес можете да си позволите някои дребни удоволствия, от които напоследък сте се лишавали. Стабилното ви финансово състояние ви го позволява. Ще получите покана за гостуване.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Без да сте притискани от времето или някой друг, ще покажете умения и находчивост в изпълнение на поетите ангажименти. По-леко ще общувате с околните, ще се радвате на успехите им и ще споделяте намеренията им. Добрата ви форма – физическа и духовна ще ви позволи да постигнете напредък и в сфери, различни от професионалните ви интереси.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес ще успеете да напреднете в професионалните си търсения. Успехите ви ще се увеличат, ако съчетаете усилията си с тези на хората, с които работите. Навлизате в период на финансов стабилитет. Макар, че желанията ви са големи, ще можете да си позволите не малко неща.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се толерира работата в екип, от нея ще получите по-високи приходи. Ще ви се удава да организирате активността на много хора и да ги мотивирате да дадат най-доброто от себе си. Не пренебрегвайте вниманието, което ви се отделя от една интересна за вас личност. От това може да се получи сериозна връзка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С позитивно отношение към въпросите на деня ще намерите по-бързо решение за тях. Бъдете открити и честни в отношенията си и не търсете на всяка цена лична изгода. Приемайте с чувство за хумор различното, без да изпадате в излишни откровения. Раздразнителността ви дистанцира околните, от което вие губите.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С участието си във важно събитие, ще покажете отношението си към проблемите, които се обсъждат и начините за решаването им. Имате енергия да се преборите с много от несъвършенствата на другите, важно е да не се отказвате. Не крийте чувствата си към човека, който ви привлича. Тревожите се излишно за някого, нещата ще се подреждат добре за него.
  10 дек 2019
  Последни новини