Младоженците Димитър и Димитрия вместо букети, събраха пари за лечението на младеж от Смолян

Младо семейство от Смолян дариха сума от сватбеното си тържество за лечението на 25-годишния Алкан Челеби от Смолян, който пострада при тежка катастрофа преди 4 години и се нуждае от сериозно лечение, за да проходи отново.

Младоженците Димитър Настанлиев на 34 години и 29-годишната Димитрия Кабакова, се врекоха във вярност и любов в края на август 2019г, а сватбата им предизвика огромен интерес заради забавни елементи от социалистическата сватбена мода.

 днес връчиха сумата от 542 лева по сметката на младежа. Младото семейство благодари на всички близки и приятели, присъствали на сватбеното им тържество за подкрепата им в благородната кауза в помощ на Алкан.

Пред СмолянБГвести Димитър разказа, че той и съпругата му предварително предупредили гостите си, че вместо цветя и букети ще събират пари в помощ на прикования към количка младеж. Влюбените поставили специална кутия на тържеството и гостите вместо сватбени букети пускали там банкноти. Другата част от средствата са събрани на булчинското хоро, по традиция водено от невестата, а в кошничката носена от нея, всяка която се хване на хорото също си „откупва“ правото да се хване на специалното хоро и пуска пари. Така младото семейство събра средствата за Алкан, в помощ на когото в края на септември имаше и авто-мото състезание, което събра близо 8 хиляди лева за лечението му.

ЩилянаЧакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини