Проверяват сигнал за незаконно влизане в помещение с книжа от изборите

Сигнал до прокуратурата и ЦИК за незаконно влизане в помещение, съхраняващо изборни материали и книжа, както и бюлетини от проведените избори на 27 октомври, е бил подаден на 29 октомври в прокуратурата в Смолян.

Става дума за сигнал от ГЕРБ в Смолян, в който се твърди, че в помещението с бюлетини и изборни книжа е имало незаконно влизане от член на ОИК Смолян. В предизборния щаб на партията е постъпил сигнал, че Елица Маринова е влязла сама в помещението, без да има правни и фактически основания. Помещението се намира в община Смолян е определено от кмета на община Смолян за работно помещение на ОИК- Смолян, а към момента е било под постоянна охрана чрез Сигнално-охранителна техника, защото там се съхраняват изборни материали и книжа, както и бюлетини от проведените избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година. „В момента на влизането на Маринова в помещението, моментално е бил подаден сигнал чрез СОТ за нерегламентирано влизане в залата. „Маринова дори не си е направила труда да уведоми някой от членовете на комисията за намерението си, нито е потърсила по някакъв повод тяхното съдействие, видно от което безспорно може да говорим за конкретни целенасочени действия от нейна страна, с който тя е превишила правомощията си, които са и определени и вменени от ИК”, се казва в сигнала.

Прокуратурата е разпоредила проверка по сигнала, който е последният от общо 17 , подадени в Районната прокуратура Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини