Новите общински съвети в 7 общини официално встъпват в длъжност

След провеждането на втори тур на изборите за местна власт, който ще бъде на 3 ноември, поетапно новоизбраните Общински съвети, ще имат първите си тържествени заседания и ще положат клетва. Освен полагане на клетва от новоизбраните градоначалници и тържествено заседание на новоизбраните общински съвети, по време на първото заседание се предвижда и избор на председатели на общинските съвети в десетте общини на област Смолян.

Областният управител Недялко Славов ще открие и проведе официалните заседания, на които новите местни парламенти във всяка община на Смолянска област ще вспътят в своите правомощия за мандат 2019-2023г

Първи-на 4 ноември, ще стартират Общинските съвети на Общините Рудозем от 09:00 часа в Голяма зала в Дом на културата , два часа по-късно Община Мадан ще има официално нов орган за местно самоуправление. По-късно през деня клетва ще положат от 15:00 часа, новоизбраните общински съветници на Община Неделино и от 17.00ч. на Община Златоград. На 6.11.2019 г. ще бъдат официалните церемонии в Общините Девин, Доспат и Борино.

Допълнително ще бъде уточнен графикът за общините Смолян, Чепеларе и Баните, в които ще се провежда Втори тур за избор на кмет, уточняват от областната управа в Смолян.

  СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини