Няколко катастрофи за ден в Смолян, кола се заби в къща, джип се удари челно, според полицията подценяване на пътните условия

    Поредица от катастрофи днес се случиха заради мокрите и хлъзгави пътища – които затрудниха движението по пътя Чепеларе-Пампорово и на територията на град Смолян.

     Най-тежка е катастрофата станала на 31 октомври около 05 часа тази сутрин на ул.“Родопи“, при която е пострадал 58-годишен водач на лек автомобил. Той е бил ударен от джип, чийто шофьор губи управление над возилото, навлиза в насрещното платно и се удря в колата насреща.Водач на джипа е бил младеж от смолянското село Стража, потвърди шефът на ОД МВР Смолян ст. комисар Николай Димов.

    Пострадалият З.Б. е разнасял вестници, той е получил сериозни наранявания и е транспортиран в болницата в Смолян. Човекът е с няколко счупени ребра, прешлени и контузия на бял дроб, но животът му не е в опасност, допълни ст.комисар Димов.

    Голямо задръстване заради ПТП стана и по пътя за Чепеларе-Пловдив, километрични колони от автомобили се извиха в едната лента и спряха движението за около 2 часа до разчистване на ПТП-то.

    По-късно през деня лека кола излезна от пътното платно и се заби в къща в кв. „Каптажа“. Катастрофата е станала около 11 часа, но за щастие при инцидента няма пострадали.

    Шефът на ОДМВР Смолян ст. комисар Николай Димов обобщи ситуацията така: „Да, днес са станали няколко ПТП-та с материални щети, явно водачите подценяват пътните условия. Това говори за липса на готовност и подценяване на пътната обстановка, повечето шофират с изтрити или с летни гуми, а зимата дори не е започнала. Това е причината от утре да започнем масови проверки за готовността на автомобилите за зимни условия.“, каза в заключение ст.комисар Димов.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини