Неделя-леко затопляне, започва седмица с валежи

Над планините облачността ще е значителна. Временни разкъсвания и намаления до предимно слънчево ще има в масивите от Централна и Източна България. Почти без валежи. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

На 3 ноември времето в Смолян и района ще бъде значително по-меко, максималнит етемператури ще достигнат 13 градуса, на места до 15. В часовете до обяд ще има повече слънце, по-късно ще се развие значителна облачност, но не се очакват валежи. Ще духа западен вятър, който по-късно ще смени посоката си от югозапад и ще се усили. Облачно ще бъде през нощта срещу понеделник, когато се очаква значително покачване на минималните температури, значителна облачност и превалявания от дъжд.

Според синоптиците най-приятен от цялата десетденвак се очертава вторник-6 ноември, когато ще има слънце и максимални температури около 16 градуса, след което отново започва понижение на дневните температури и поредица от дни с превалявания от дъжд.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини