До края на годината ще има кучкарник в Смолян, общината търси диалог за "бетонния ковчег" в центъра на града

    До края на тази година в Смолян може да заработи временен приют за бездомни кучета, за който държавата отпусна финансиране от 230 хил.лв. В края на миналата година. Кметът Мелемов обяви, че вече има влязло в сила строително разрешение и до седмица трябва да има изпълнител на строежа.

    „С оглед на това, че последните години ноември и декември са добри, се надявам до края на годината да бъде завършен. Ако са лоши условията, в първия възможен момент. Но там дори етапно завършване ще позволи да го ползваме за кучкарник. Така че до края на годината ще може да работи като такъв.“, прогнозира Мелемов в отговор на един от най-наболелите за обществеността на Смолян проблеми.

    Община Смолян ще търси варианти и за решаване на проблема с недостроената сграда до болницата, която хората в града не на шега наричат „бетонен ковчег“. Става въпрос за недовършения хотел в непосредствена близост до областната болница в Смолян, издигнат от сирийския бизнесмен Нажар, а в последствие няколко пъти сменил собственика си.

    „Ние написахме едно поредно писмо до собственика и се ангажирахме да инициираме една среща със собственика след изборите. Така че- предстои среща с актуалния собственик. Без държавата няма да успеем. Това е частна собственост, а собствениците също казаха, че имат нови идеи. До Нова година може би ще организираме среща.“, обясни Марин Захариев.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини