ГЕРБ в Смолян: Доволни сме от резултатите, загубихме Девин заради безпринципна местна коалиция

Днес ГЕРБ Смолян даде пресконференция пред журналисти, за да отчете резултатите от проведените избори за местна власт. На нея присъстваха избраният за трети мандат кмет Николай Мелемов, Марин Захариев- зам.  – кмет в предишните две управления и водач на листата на партията в Община Смолян, както и д-р Даниела Дариткова, шеф на парламентарната група на партията.

„Искаме да изразим задоволство от постигнатите резултати на ГЕРБ в Смолянска област и да благодарим на всички избиратели, че са ни подкрепили. Това за нас е важно, защото така оценяваме дали политиките ни са правилни, дали са в интерес на хората и дали те правят живота им по-добър. Една оценка се дава на избори. За нас е важно, че тази политика е най-близо до хората, да се чува техния глас, да се реагира на техните потребности.

Спечелихме пет общини. В предишните избори също толкова общини имахме. Промяната е, че загубихме Девин, спечелихме Чепеларе в оспорвана битка. Обяснението за загубата в Девин е свързана с това, че срещу нас се оформи една коалиция- срещу нашия кандидат, с обща листа, без ясна програма. Според нас, неуспехът ни е там е именно тази коалиция, която не е на принципна основа, а с цел да се свали ГЕРБ от власт. Властта постигната чрез свободния вот на хората – за нас е важно. Ние ще направим нашите анализи и ще търсим нашите грешки, но смятаме, че достойнството на една партия е в това, да има самостоятелна политика, да носи отговорност за действията си. На всички избори в населените места сме се представили самостоятелно или в коалиция със СДС, нещо което съответства на нашата идеология, защото ние сме партия в дясно-център. Имаме 55 общински съветника, при 53 през 2015г, сега имаме 19 кметове на кметства сега. Не можем да правим съпоставка с предишните избори. Позицията на ГЕРБ в Смолянска област се затвърждава и това ни задължава, за да може родният ни край да просперира във всяко отношение. “, каза д-р Даниела Дариткова-председател на Общинската организация на ГЕРБ Смолян.

Кметът Мелемов оцени кампанията – „ мина както си я представяхме, без помпозност, близо до хората, бяхме се абстрахирали, доколкото е възможно, от черния пиар на нашите опоненти, насочена към нашите съграждани. Посоката е правилна, но има още много за вършене. Анализът показва, че в града печелим почти във всички секции. В селата имаме секции, където имаме загуби. Според нас – заради обективните обстоятелства в селата е свършена по-малко работа. При всички срещи поемахме ангажименти, където е било възможно, на момента сме реагирали. Има много неща, които трябва да оптимизираме, темповете на работа също. ", обобщи Мелемов и допълни, че задачите, които хората са им поставили по време на срещите са записани, повечето от тях са включени в програмата за управление.

„Обещанията, които давахме, са реални. Никога не сме си позволявали да обещаваме нещо, което не може да се случи. Беше кампания, която мина за нас сравнително леко. Защото не се натоварвахме с неизпълними обещания, които да ни бъдат припомнени. Смятам, че програмата, която сме представили пред хората е изпълнима и това ще бъде нашата задача в този мандат. Продължаваме с отворена врата на кабинета, близо до хората – това е и гаранция, че няма да разочароваме нашите избиратели и съграждани.

Водачът на листата Марин Захариев пък благодари за смелостта в листата да бъдат включени много млади хора. „Вие виждате, че имаме реално кандидати, които влизат в ГЕРБ като абсолютно нови лица, утвърдени като професионалисти. В общинския съвет приоритет се дава на млади хора, имаме и много опитни, които са давали своя принос за развитието на общината, но за да имаме иновативно мислене. И промяна там, където е нужно. Направих си извод, че хората стават все по-взискателни. Все още сме в ситуация на недостиг на средства, със собствените приходи, които има община Смолян, много малко бихме направили, ако не бяха държавата и евросредствата. Надявам се в следващия мандат общината да има дискусия как да се направи дадено нещо, а не само дали ще се направи, да имаме по-широк диалог с хората. ", каза още Марин Зарахиев, който най-вероятно ще запази позицията си на заместник – кмет и ще отговаря за европейските проекти.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
14 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
14 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
14 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
14 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
14 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
14 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
14 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
14 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
14 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
14 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
14 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
14 авг 2020
Последни новини