6 °C

ГЕРБ в Смолян: Доволни сме от резултатите, загубихме Девин заради безпринципна местна коалиция

Днес ГЕРБ Смолян даде пресконференция пред журналисти, за да отчете резултатите от проведените избори за местна власт. На нея присъстваха избраният за трети мандат кмет Николай Мелемов, Марин Захариев- зам.  – кмет в предишните две управления и водач на листата на партията в Община Смолян, както и д-р Даниела Дариткова, шеф на парламентарната група на партията.

„Искаме да изразим задоволство от постигнатите резултати на ГЕРБ в Смолянска област и да благодарим на всички избиратели, че са ни подкрепили. Това за нас е важно, защото така оценяваме дали политиките ни са правилни, дали са в интерес на хората и дали те правят живота им по-добър. Една оценка се дава на избори. За нас е важно, че тази политика е най-близо до хората, да се чува техния глас, да се реагира на техните потребности.

Спечелихме пет общини. В предишните избори също толкова общини имахме. Промяната е, че загубихме Девин, спечелихме Чепеларе в оспорвана битка. Обяснението за загубата в Девин е свързана с това, че срещу нас се оформи една коалиция- срещу нашия кандидат, с обща листа, без ясна програма. Според нас, неуспехът ни е там е именно тази коалиция, която не е на принципна основа, а с цел да се свали ГЕРБ от власт. Властта постигната чрез свободния вот на хората – за нас е важно. Ние ще направим нашите анализи и ще търсим нашите грешки, но смятаме, че достойнството на една партия е в това, да има самостоятелна политика, да носи отговорност за действията си. На всички избори в населените места сме се представили самостоятелно или в коалиция със СДС, нещо което съответства на нашата идеология, защото ние сме партия в дясно-център. Имаме 55 общински съветника, при 53 през 2015г, сега имаме 19 кметове на кметства сега. Не можем да правим съпоставка с предишните избори. Позицията на ГЕРБ в Смолянска област се затвърждава и това ни задължава, за да може родният ни край да просперира във всяко отношение. “, каза д-р Даниела Дариткова-председател на Общинската организация на ГЕРБ Смолян.

Кметът Мелемов оцени кампанията – „ мина както си я представяхме, без помпозност, близо до хората, бяхме се абстрахирали, доколкото е възможно, от черния пиар на нашите опоненти, насочена към нашите съграждани. Посоката е правилна, но има още много за вършене. Анализът показва, че в града печелим почти във всички секции. В селата имаме секции, където имаме загуби. Според нас – заради обективните обстоятелства в селата е свършена по-малко работа. При всички срещи поемахме ангажименти, където е било възможно, на момента сме реагирали. Има много неща, които трябва да оптимизираме, темповете на работа също. ", обобщи Мелемов и допълни, че задачите, които хората са им поставили по време на срещите са записани, повечето от тях са включени в програмата за управление.

„Обещанията, които давахме, са реални. Никога не сме си позволявали да обещаваме нещо, което не може да се случи. Беше кампания, която мина за нас сравнително леко. Защото не се натоварвахме с неизпълними обещания, които да ни бъдат припомнени. Смятам, че програмата, която сме представили пред хората е изпълнима и това ще бъде нашата задача в този мандат. Продължаваме с отворена врата на кабинета, близо до хората – това е и гаранция, че няма да разочароваме нашите избиратели и съграждани.

Водачът на листата Марин Захариев пък благодари за смелостта в листата да бъдат включени много млади хора. „Вие виждате, че имаме реално кандидати, които влизат в ГЕРБ като абсолютно нови лица, утвърдени като професионалисти. В общинския съвет приоритет се дава на млади хора, имаме и много опитни, които са давали своя принос за развитието на общината, но за да имаме иновативно мислене. И промяна там, където е нужно. Направих си извод, че хората стават все по-взискателни. Все още сме в ситуация на недостиг на средства, със собствените приходи, които има община Смолян, много малко бихме направили, ако не бяха държавата и евросредствата. Надявам се в следващия мандат общината да има дискусия как да се направи дадено нещо, а не само дали ще се направи, да имаме по-широк диалог с хората. ", каза още Марин Зарахиев, който най-вероятно ще запази позицията си на заместник – кмет и ще отговаря за европейските проекти.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
12 дек 2019
Последни новини