Кметът Мелемов: Предстоят промени в екипа и администрацията, ще правим общинска фирма след края на договора с "Титан"

Какви промени в екипа, който ще управлява общината, най-важните задачи на първо време, както и какво ще се случва с договора с „Титан“ и след него, днес кметът Мелемов маркира на пресконференция пред журналисти, на която направи отчет на изборните резултати за местна власт.

Направили сме си своята обективна оценка и ще предприемем мерки да се подобри работата на цялата Предстоятобщинска администрация, за вас е важно да е работеща, а целта е за по-голяма електронизация, за по-голям контрол в сроковете. Кметът обяви още, че предстоят промени в структурата на общинската администрация, както и в състава на екипа му, в това число и зам.-кметове, но запази мълчание по отношение на новите имена. „Най-вероятно ще се наложи промяна в структурата, но засега подготвяме работа на едно гише. Много е важно да си организираме работата на това гише, човек като дойде да не се лута, а на едно място да му се върши работа“.

Като предстоящи важни задачи пред екипа си в новото управление, кметът посочи организацията на движение в областния град.

„Всички виждаме, че има нужда от повече дисциплина в града- както в организацията на движението. Възлагали сме на фирми да ни дадат решения за синя зона, за зелена зона. Смятам, че пролетта трябва да бъдат приложени тези мерки.

По отношение на чистотата и зимното поддържане, което ще се извършва от „Титан“ до 2021 година, Мелемов отговори:

„Юристите, които го гледаха, прецениха, че не са ни много големи шансовете. Има договор още година и половина. Ще контролираме, ще водим разговори, с диалог, ще се стараем още година и половина, и ще ги натискаме да си вършат работата. След това ще го организираме /б.а. сметосъбирането/ в общината. Смятам, че трябва да е общинска фирмата, защото отговорността е от нас.“, каза още кметът.

На въпроса -има ли опасения, че важни проекти като чистия въздух може да бъдат провалени, като този който цели смяна на горивната база в града и ще подобри качеството на въздуха, кметът отговори, че разчита на журналистите, и публичността.

„Аз разчитам основно на вас. Кой общински съветник може да обясни защо е гласувал против. Общината не дава една стотинка, хората не дават една стотинка. Като стихнат изборите- как някой може да обясни, че ще гласува против. Ние не сме натоварили общината финансово. Четох в национален вестник, че имаме 24 млн. лв. задължения. Ние кредит не сме вземали, нямаме фактура неплатена отпреди 3 месеца.

В заключение новият -стар градоначалник обяви, че не се очакват сериозни промени в приходната част от бюджета за следващата година, но намекна, че данъците няма да се променят.

„Когато данъците не са променени сами разбирате, че няма как да се промени бюджетът коренно различни. Основните проблеми понякога не опират даже до бюджета. Хубаво е данъците да са по-високи, но не се е случило нещо голямо, че да си го позволим. По-скоро от хората може да искаме повече съпричастност и дисциплина.“, каза Мелемов в първата си пресконференция от третия си мандат.

Щиляна Чакърова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
20 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
20 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
20 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
20 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
20 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
20 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
20 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
20 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
20 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
20 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
20 ное 2019
Последни новини