Българка от Канада изпрати 1500 евро на Илия от Смолян, който върна над 8 хиляди лева, открила го чрез еТВ

Младият човек, който за втори път в рамките на една година намери голяма сума пари и ги върна на притежателката им получи помощ от Канада.

Както преди месец екипът на телевизия еТВ в Смолян и сайта ни СмолянБГвести разказа, 30-годишният Илия Савов, намери дамска чанта с близо 8 хил. лева и ги върна на притежателката им. Младата жена, беше изгубила 3000 евро, 1450 лв., дебитни карти и документи, и изпаднала в ужас заради крупната загуба, но часове по-късно Илия я издири и й върна всичко.

Жената, която дари на Илия 1500 евро се казва Стефка, живее в Канада от дълги години и има собствен бизнес. Тя била силно впечатлена от постъпката на Илия, за която разбрала чрез репортажа на еТВ: https://www.haskovo.net/videos/203898/koe-razplakva-oshte-iliya-momcheto-sirak-koeto-namira-i-vrashta-zagubeni-pari-i-veshti Свързала се чрез имейл с телевизията ни  Хасково и така открила смолянчанина.

„Стефка е гледала новините на еТВ, в които разказвате за моя случай и решила, че иска да ми изпрати помощ. Свърза се със мен и дни след това получих пари по сметката си.“, разказа Илия.

Българката пожелала да остане анонимна, но признала, че дълбоко се трогнала от постъпката на младежа, който е сирак и е израснал по домове, но не е загубил честността и морала си. „Тя ме намери, след като от еТВ са дали мои контакти, писа ми и след това ми изпрати по сметката 1500 евро.“, разказа пред СмолянБГвести Илия. Той призна, че няма да похарчи парите, а ще ги събира, защото мечтае да си купи жилище и ще пести за собствен дом. В момента Илия Савов живее в малко общинско жилище в Смолян, работи през зимата като ски учител, а лятото на морето.

Всички видеоновини на екипа на еТВ в Смолян може да гледате и в секция Мултимедия в сайта СмолянБГвести, както и в архива на сайта ни на този линк: https://www.smolyan.bgvesti.net/videos/category/472/472

Щиляна Чакърова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
20 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
20 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
20 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
20 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
20 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
20 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
20 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
20 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
20 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
20 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
20 ное 2019
Последни новини