Българка от Канада изпрати 1500 евро на Илия от Смолян, който върна над 8 хиляди лева, открила го чрез еТВ

Младият човек, който за втори път в рамките на една година намери голяма сума пари и ги върна на притежателката им получи помощ от Канада.

Както преди месец екипът на телевизия еТВ в Смолян и сайта ни СмолянБГвести разказа, 30-годишният Илия Савов, намери дамска чанта с близо 8 хил. лева и ги върна на притежателката им. Младата жена, беше изгубила 3000 евро, 1450 лв., дебитни карти и документи, и изпаднала в ужас заради крупната загуба, но часове по-късно Илия я издири и й върна всичко.

Жената, която дари на Илия 1500 евро се казва Стефка, живее в Канада от дълги години и има собствен бизнес. Тя била силно впечатлена от постъпката на Илия, за която разбрала чрез репортажа на еТВ: https://www.haskovo.net/videos/203898/koe-razplakva-oshte-iliya-momcheto-sirak-koeto-namira-i-vrashta-zagubeni-pari-i-veshti Свързала се чрез имейл с телевизията ни  Хасково и така открила смолянчанина.

„Стефка е гледала новините на еТВ, в които разказвате за моя случай и решила, че иска да ми изпрати помощ. Свърза се със мен и дни след това получих пари по сметката си.“, разказа Илия.

Българката пожелала да остане анонимна, но признала, че дълбоко се трогнала от постъпката на младежа, който е сирак и е израснал по домове, но не е загубил честността и морала си. „Тя ме намери, след като от еТВ са дали мои контакти, писа ми и след това ми изпрати по сметката 1500 евро.“, разказа пред СмолянБГвести Илия. Той призна, че няма да похарчи парите, а ще ги събира, защото мечтае да си купи жилище и ще пести за собствен дом. В момента Илия Савов живее в малко общинско жилище в Смолян, работи през зимата като ски учител, а лятото на морето.

Всички видеоновини на екипа на еТВ в Смолян може да гледате и в секция Мултимедия в сайта СмолянБГвести, както и в архива на сайта ни на този линк: https://www.smolyan.bgvesti.net/videos/category/472/472

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини