Присъда от 6 месеца затвор даде съдът на 18-годишния беглец от затвора край Смолян

По наказателно дело на Районна прокуратура-Смолян е осъден 18-годишният младеж за бягство от затвора край Смолян, който вдигна на крак полицията в две области. По наказателно дело на Районна прокуратура-Смолян е осъден 18-годишният Мартин Шахънски, привлечен като обвиняем за бягството около 23 часа на 21 октомври 2019 г. Той беше зеше задържан на следващия ден в дома си в село Калояново около 02,45 часа.

Мартин е затворник в Затворническо общежитие от открит тип – Смолян, изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в размер на две години при първоначален „общ“ режим, наложено му от Районен съд-Пловдив. В затворническото общежитие бил настанен на 10.09.2019 г., а след малко повече от месец престой срязал преградната мрежа на прозорец на банята в сградата.

По споразумение, одобрено от Районен съд-Смолян, младежа, който вече има 6 присъди за кражба, е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, което се присъединява към неизтърпяното наказание по предишната присъда.

Определението на Районен съд-Смолян е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.    

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини