Общински съветници и кметове в Девин, борино и Доспат се заклеха, избраха председатели на местния парламент

    Новоизбраните общински кметове, общински съветници и кметове на населени места в Девин, Доспат и Борино положиха клетва и подписаха клетвените си листове. В рамките на първите тържествени заседания, чрез таен вот, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, се проведе и избор на председател на Общински съвет.

    При две издигнати кандидатури за председател на Общински съвет-Девин – Наташа Василева и Руси Чаушев, с 10 гласа „за“ беше избрана Наташа Василева. В Доспат, единственият издигнат Алберт Ферев, беше подкрепен от всички дванадесет общински съветници. В Борино, при издигнати двама кандидата, Йоско Родопски и Анелия Джебирова, със 7 гласа „за“, начело на Общински съвет застава Анелия Джебирова.

    „Нека забравим местните избори, нека забравим предизборните емоции и пред нас хоризонтът да бъде управленският мандат през следващите четири години, в които вие имате огромната отговорност да оправдаете доверието на избирателите.“, каза областният управител Недялко Славов и им пожела сили, за да отговорят на очакванията на гражданите към тях да работят с желание и високи темпове през целия управленски мандат, като поддържат постоянна връзка с хората и се вслушват в общественото мнение.

    В заключение Славов декларира подкрепата на държавата и своята протегната ръка за реализирането на всяка една добра инициатива и изрази очаквания за полезно сътрудничество и взаимодействие в сферата на образование, здравеопазване, социални дейности, инфраструктура, както и за въвеждане на електронни услуги и подобряване на административното обслужване. Славов обърна внимание, че така както дава подкрепата си, ще бъде и коректив, тогава, когато се налага, в рамките на законовите си правомощия като Областен управител на област Смолян.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини