Съдът прекрати делото по жалбата за изборните резултати на зам.-областния управител Андриан Петров

Петров не изпълнил указанията за отстраняване на пропуски и не платил държавната такса

Смолянският административен съд прекрати образуваното административно дело по жалбата, подадена от Андреан Петров, в качеството му на кандидат за общински съветник от Политическа партия „ГЕРБ“.

С разпореждане на съда са били дадени указания за отстраняване на нередовности относно липсващи реквизити на жалбата и за внасяне на дължимата държавна такса, за което е определен двудневен срок. В този срок не са изправени нередовностите на жалбата, поради което тя е оставена без разглеждане и производството по делото прекратено с Определение от днес 07.11.2019 г. Определението за прекратяване подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на жалбоподателя.

Припомняме, че жалбата на Петров беше срещу Решение на ОИК-Смолян от 28.10.2019 г., за избиране на общински съветници, относно определените преференции за всеки един от кандидатите за общински съветници от листата. Петров оспорваше конкретно отразените преференции в протокола от Избирателна секция № 213100011 в Смолян, в която е гласувал той и семейството му, а преференциите не са били отразени.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини