Ново дело за изборите тръгва в Административен съд Смолян, оспорват резултата за кмет в село Забърдо

В Административен съд – Смолян е образувано административно дело по жалба на Росица Каварджиева, кандидат за кмет на чепеларското село Забърдо, съобщиха от съдебната институция.

Кандидатът за управник на селото от „Движение за права и свободи“ загуби на балотажа от Валентин Черпоков с 9 гласа и обжалва Решението на Общинска избирателна комисия – Чепеларе от 4 ноември 2019г, с което се определят и обявяват за официални резултатите за избор на кмет на с. Забърдо, което й дава право чл.459 и сл. от Изборния кодекс.

В жалбата се сочи, че са допуснати множество съществени нарушения на изборния процес във фазата на организационната подготовка на изборите, тяхното провеждане и установяването на резултатите от гласуването. Сочи се, че в избирателните списъци са включени лица в противоречие с принципа на уседналост, т.е. при съставяне на избирателните списъци за гласуване са допуснати съществени нарушения, като са били вписани лица, за които не са били налице законовите предпоставки.

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 14.11.2019 г. от 13:15 часа, уточняват от Административен съд Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини