Йекта и Теодора от СУ “Отец Паисий” с престижни награди от Националното състезание по английски език

Единствените представители за област Кърджали, взели участие на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, са учениците от СУ “Отец Паисий” – Йекта Аптурахман и Теодора Димитрова.

          Йекта спечели бронзов медал, заемайки трето място в надпреварата с над 46 участници от цялата страна. Осмокласникът не за първи път успява да се нареди сред първите в страната, но досега неговият интерес бе в областта на географските науки. През тази учебна година Йекта Аптурахман изучава интензивно английски език под вещото ръководство на г-жа Екатерина Георгиева.

          Теодора Димитрова е ученичка от 10 А клас. Слънчева, умна, знаеща. Конкуренцията във II –ра възрастова група бе огромна, но Теди с усмивка успя да спечели сърцата на всички и бе силно аплодирана от публиката в залата. Преподавател на десетокласничката през изминалата учебна година бе г-жа София Калинова, а през настоящата неин учител по английски език е г-жа Мария Сабрутева.

          Йекта и Теодора са разбрали отрано, че светът на книгите е вълшебен, но огънят на знанието пали и мотивира учениците само, когато пред тях върви учител, умеещ да дарява и вдъхновява.

          Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език "Мислене извън кутията - бъдещето на градовете от екологична гледна точка" се проведе в град Силистра на 9 и 10.XI.2019 година.То обхваща две възрастови групи - VI-VIII клас и IX-XI клас. Участието е индивидуално, свързано е с публично представяне по зададена тема в рамките на 15 минути: 5 минути за устно представяне на предварително подготвено изложение по дадена темата и 10 минути за свободен разговор. Състезанието е ежегодно и е включено в Националния календар на Министерството на образованието и науката.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини