Учениците от Националното училище по фолклорни изкуства в Широка лъка подкрепят кампанията за донорство

Училищата по изкуствата излизат в подкрепа на кампанията "Да! За живот!", посветена на донорството. От 5 ноември Министерството на здравеопазването стартира Национална информационна кампания за подкрепа на донорството и трансплантацията под мотото, чиято цел е да се повиши осведомеността на обществото и посланията да достигнат до семействата, училищата и университетите.

В подкрепа на кампанията се включват музикални и художествени училища на 8 различни места в страната по едно и също време – днес на 12 ноември 2019г., те ще предадат своите послания за живот със специално подготвени изяви – флашмоб.
Национално училище за фолклорни изкуства“Широка лъка“ и възпитаниците му се включиха с огромно желание в инициативата, с надеждата, че тяхната подкрепа за голяма национална кампания -допринасят за информираността сред обществото. Възпитаници и учители от музикалното училище вярват, че чрез силата на музиката и изкуството може да се насочи вниманието към темата за донорството и трансплантацията.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини