В Смилян тръгна подписка в защита на мъжа, който прегази съселянин

Жители на село Смилян днес стартираха подписка в защита на своя съселяни Сергей Въргулев. Хората масово се включват в нея, за да окажат морална подкрепа на човека, който по нещастни стечения на обстоятелствата, на 23 ноември вечерта се оказа участник в тежък инцидент на пътя.

Като шофьор на лек автомобил той е прегазил с колата си 64-годишния Евгени Доганджиев, също от селото, който бил паднал на пътя, най-вероятно след сериозна употреба на алкохол.

„Всички сме запознати и сме свидетели, че Сергей Въргулев е внимателен шофьор и винаги шофира със съобразена скорост. Не употребява алкохол и не шофира никога в нетрезво състояние.“, казват организаторите на подписката в негова защита, а мнозинството от местните хора са единодушни, че ще положат подпис в защита на Въргулев.

„Подписката започна от местни жители, тя е оставена в магазини в селото. Още не знаем до къде ще бъде внесена и колко дни ще се събира. И двамата мъже са наши съселяни, важен ни е живота и на пострадалия, и на шофьора, който също е в трудно положение. Той е изключително скромен и отговорен човек, дори не знам да употребява изобщо алкохол.“, каза кметът на село Смилян Чавдар Червенков. Той потвърди, че ежедневно разговаря с лекарите и за сега състоянието на пострадалия мъж, който е в интензивното отделение на смолянската болница, продължава да е тежко

Припомняме, че в събота вечерта около 19.00ч , в полицията е бил подаден сигнал за мъртъв мъж на пътя в района на комплекс „Млечен дом”, в посока Рудозем. По-късно става ясно, че човекът не е мъртъв и е транспортиран за лечение в Отделението по анестезия и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”. Състоянието му е тежко, в кома е, а по тялото му има множество травми.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини