7 °C

В Смилян тръгна подписка в защита на мъжа, който прегази съселянин

Жители на село Смилян днес стартираха подписка в защита на своя съселяни Сергей Въргулев. Хората масово се включват в нея, за да окажат морална подкрепа на човека, който по нещастни стечения на обстоятелствата, на 23 ноември вечерта се оказа участник в тежък инцидент на пътя.

Като шофьор на лек автомобил той е прегазил с колата си 64-годишния Евгени Доганджиев, също от селото, който бил паднал на пътя, най-вероятно след сериозна употреба на алкохол.

„Всички сме запознати и сме свидетели, че Сергей Въргулев е внимателен шофьор и винаги шофира със съобразена скорост. Не употребява алкохол и не шофира никога в нетрезво състояние.“, казват организаторите на подписката в негова защита, а мнозинството от местните хора са единодушни, че ще положат подпис в защита на Въргулев.

„Подписката започна от местни жители, тя е оставена в магазини в селото. Още не знаем до къде ще бъде внесена и колко дни ще се събира. И двамата мъже са наши съселяни, важен ни е живота и на пострадалия, и на шофьора, който също е в трудно положение. Той е изключително скромен и отговорен човек, дори не знам да употребява изобщо алкохол.“, каза кметът на село Смилян Чавдар Червенков. Той потвърди, че ежедневно разговаря с лекарите и за сега състоянието на пострадалия мъж, който е в интензивното отделение на смолянската болница, продължава да е тежко

Припомняме, че в събота вечерта около 19.00ч , в полицията е бил подаден сигнал за мъртъв мъж на пътя в района на комплекс „Млечен дом”, в посока Рудозем. По-късно става ясно, че човекът не е мъртъв и е транспортиран за лечение в Отделението по анестезия и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”. Състоянието му е тежко, в кома е, а по тялото му има множество травми.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 22.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
22 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
22 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
22 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
22 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
22 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
22 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
22 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
22 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
22 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
22 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
22 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
22 яну 2020
Последни новини