До 1000 лева глоба за безстопанствени животни по пътищата в Доспатско

Люти глоби ще има за стопаните на животни, които са ги оставили безстопанствено да се движат по улици и пътища на територията на община Доспат. Това става ясно от заповедта на кмета на Общината инж. Елин Радев, с която се забранява движението на безстопанствени животни по уличната и пътната мрежа на територията на Община Доспат. Това засяга всички собственици на коне, крави, овце и други животни.
Глобата е солидна, като причината за това са зачестили случаи на създадени предпоставки за пътно-транспортни произшествия, оплаквания от граждани и водачи на МПС, които се сблъскват с обикалящите животни, особено по улици и пътища край населени места. Именно чрез кметовете на селата, заповедта ще се връчва на всички собственици на животни срещу подпис. Ако разпоредбите на общинския кмет не се спазят, ще следва финансова санкция от 200 до 1000лв.

Проблем с пуснатите без надзор животни, особено коне, има по пътищата край Смолян. Особено рискови са ситуациите по панорамния път Смолян-Пампорово, където стада животни редовно се разхождат по републиканската пътна мрежа и са предпоставка за катастрофи. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини