Областният управител на Смолян към ЕВН: Обърнете специално внимание на най-уязвимите при извънредни ситуации райони

През настоящата 2019 година, от ЕВН са реализирали инвестиции в размер на 8 млн.лв. в региона на Смолян, като основната цел е развитие на мрежата и повишаване сигурността на захранване, реконструкция на мрежа средно и ниско напрежение.  9,2 км са новите електропроводи средно напрежение, 13,2 км са новите електропроводи ниско напрежение, а новите трафопостове са 15.

Това стана ясно на срещата преди зимния сезон на областния управител Недялко Славов с членовете от Съвета на директорите на ЕВН – Робърт Дик и Калина Трифонова. Славов обсъди с тях състоянието на електропреносната мрежа, готовността от страна на Дружеството за бърза реакция при извънредни ситуации и аварии, както и инвестиционните им намерения за област Смолян.

Областният управител обърна специално внимание на подготовката за зимния сезон и предвидените действия за бърза реакция при извънредни ситуации и прекъсване на електрозахранването в най-уязвимите и проблемни райони на територията на област Смолян – село Мугла, к.к. Пампорово, КЕЦ Смолян и КЕЦ Девин.

Ръководството на ЕВН увери Славов, че достъпът до електропреносната мрежа е обезпечен с необходимата техника – високопроходими автомобили, оборудване с вериги, моторни шейни, ратрак за Пампорово, мобилни агрегати и др. Дружеството е сключило договор за наемане на допълнителна техника при необходимост, обучени са допълнителни екипи електромонтьори, подсигурени с професионално зимно оборудване.

От ръководството декларираха пред областния управител, че всички аварии са отстранени след бедствената ситуация от януари тази година. Всички съоръжения средно и ниско напрежение са инспектирани към 31 юли 2019 година. Установените повреди са отстранени, като са подменени 3129 стълба, 268 км проводници, 4782 подменени изолатора по ВЛ СрН, 2783 броя санирани и почистени фундаменти на ЖР СрН, 107 подменени разединители и прекъсвачи СрН.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини