18-годишен излетя от пътя, колата падна в двора на къща до бензиностанция в Смолян

    Лек автомобил е излязъл от пътя и е паднал в двора на къща, непосредствено под улицата в кв. "Каптажа" , срещу бензиностанция ОМВ в Смолян. Инцидентът е станал призори, около 03ч. сутринта. Шефът на ОДМВР в Смолян ст. комисар Димов потвърди за инцидента и уточни, че причината за пътното произшествие е поради отвличане на вниманието на младежа зад волана. "Момчето е на 18 години, съвсем скоро е взело книжка, млад водач и поради липса на опит губи управление над автомобила, блъска се последователно в две огради и пада под пътя."

    Шефът на полицията допълни, че младият шофьор от Смолян е леко пострадал, а тестът за алкохол е бил отрацителен. По първоначална информация, причината за ПТП-то е, че младежът е отвлякъл вниманието си заради мобилния телефон, с който се "заиграл" докато шофира.

     Участъкът в района на бениностанцията е един от "най-натоварените"  с пътни произшествия, колите се движат с висока скорост по правия участък на пътя, който обаче е със сериозен наклон и в студените месеци пътната настилка е мокра и хлъзгава. Според живеещите в квартала, това е поредният инцидент до автомивката, която и в този случай се оказа арена на ПТП, този път само с разкъсана предпазна ограда на пътя.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини