Спортен клуб "Орфей" в Смолян за втори път организира турнир в помощ на Емил Йорданов-треньор и баща на две дечица

За втори път тази година Спортен клуб по тенис на маса „Орфей“ в Смолян, организира благотворителен турнир в помощ на лечението на 36-годишния Емил Георгиев Йорданов от Полски Тръмбеш, който страда от  латерална амиотрофична склероза. Както СмолянБГвести писа, заболяването е коварно, няма лечение, прилагат се експериментални методи със стволови клетки: https://www.haskovo.net/news/469810/Zov-za-pomosth--Sporten-klub-po-tenis-na-masa-v-Smolyan-organizira-blagotvoritelen-turnir-v-pomosth-na-Emil-Yordanov

Първото състезание от смолянския клуб беше през април тази година, а този път инициативата е коледна, за да се помогне за скъпото лечението на треньора и баща на две деца, което се извършва в Русия. Три поредни години младият мъж трябва да ходи през три месеца на вливания. Цената на процедурите е непосилна за семейството му.

Коледният турнир се организира съвместно с община Смолян и е за купата на кмета на Общината. Състезанието ще се проведе в два тура, които стартират в 10.00ч. на 21-ви и 22-ри декември в спортната зала на Смолян “Величко Чолаков“. В първия етап могат да участват всички желаещи, а на следващия ден ще се състезават децата до 18-годишна възраст.

Таксата за участие ще бъде по преценка на всеки участник-според неговите възможности, а събраните суми ще бъдат дарени за младия мъж, който се бори с коварно заболяване.

Организаторите уточняват, че фирми и организации, които желаят да се включат, могат да направят дарение, което ще бъде отразено в медиите и най-известните български и световни fb-страници, свързани с тениса на маса.

Купите и медалите за победителите ще бъдат осигурени от кмета на Смолян Николай Мелемов, а фирми и организации могат да се включат в организацията като осигурят материали или финансови награди за състезателите.

Емил Йорданов е техник на аудиовизуална техника и същевременно активен спортист и треньор по тенис на маса, обучил и възпитал много таланти, той е добре познат в треньорските среди. Баща е на 5-годишно момче, има и 11-месечна дъщеричка. Здравето му рязко се влошило в края на 2018г., а според медицината болестта е почти неотменно с фатален край.

Семейството на Емил Йорданов е признателно за помощта, която са получили до момента и призовава, всеки, който може да помогне-да го направи, за да може две български деца да растат с баща и семейството да се запази цяло. Всеки, който иска  може да се информира за състоянието на Емил и хода на лечението, както и събраните средства до момента, може да го направи на страницата Да помогнем на Емо: https://www.facebook.com/HelpEmoYordanov/

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини