10 медала и 14 отлични оценки спечелиха на състезание математиците от Смолян

С изключително представяне и 10 медала се завърнаха възпитаниците на математическата гимназия в Смолян от XIХ Областен математически турнир „Перперикон“. В състезанието, което се проведе на 30 ноември 2019г, участваха ученици от Кърджали, Смолян, Хасково, Димитровград, Крумовград, Казанлък и София. От ППМГ „Васил Левски“ в Смолян участваха 81 деца от 4-ти до 12-ти клас, които завоюваха 10 медала и 14 отлични оценки за прием във ВУЗ.

Според регламента на турнира, учениците от 11 и 12 клас, получили съответен брой точки, се приемат за студенти във всички специалности на Физико-математическия факултет към ПУ „Паисий Хилендарски“, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Висше училище за застраховане и финанси в София.

С максимален брой точки на първо място се класира
Делчо Дичев – 12 клас, следван от съучениците си:
Теодора Милева – 12 клас, второ място
Алекс Колачев – 12 клас, второ място и Величка Илчева – 11 клас с трето място.
Десетокласничките Михаела Балийска и Ренета Стоилова се класираха на първо място, с трети места се завърнаха и Михаела Хаджиковакева и Йоана Гаджакова.

Сред по-младите математици на гимназията се изявиха и Янко Янчев от 7 клас, спечелил второ място и 5-класникът Алекс Речников също с второ място.

За пореден път младите математици, възпитаници на Райковската гимназия, доказаха своите знания и умения и заслужено бяха аплодирани от публиката на турнира. Техните резултати са удовлетворение и за учителите им Проданова, Кокудева, Мелемова, Стайкова и Камбарева. Ръководството на елитното училище поздравява ученици и преподаватели с големия успех и благодари на Община Смолян за финансовата подкрепа, с която е осъществено пътуването на състезанието.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини