Атанас Василев спечели златно отличие на престижен турнир с проекта "Система за тестване на задачи"

След  10-те медала и 14 отлични оценки на математическото състезание „Перперикон“ в Кърджали, ПМГ “Васил Левски“ в Смолян завоюва нови успехи с представянето на свои ученици, този път по програмиране и информатика.

12-класникът Атанас Василев спечели първо място Национален есенен турнир по информационни технологии "Джон Атанасов" в София, който се проведе за осма поред година от 30.11.2019г. до 01.12.201г. в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади. Организатори на турнира са МОН, РУО – София-град и НПМГ „Акад. Л. Чакалов” в София.

Атанас се класира първи в направление "Интернет приложения" на престижното състезание с проекта „Система за тестване на задачи“, класирал се на първо място в оспорвана надпревара с още 15 проекта на ученици от цялата страна.

"Отново се убедих, че старанието и усърдната работа се отплащат и дават резултати. Винаги, когато правиш нещо с желание и дадеш всичко от себе си, нещата се получават.“, казва младият програмист от Смолян. В турнира освен Атанас, участваха и още двама негови съученици- дванадесетокласниците - Семир Мохамедов и Даниел Башев. Техният проект „Разсъмване“ е класиран на 7-мо място сред други 25 от страната, в категория „Приложни програми“
Ръководството на ПМГ в областния град поздравяват възпитаниците си за представянето им на състезанието, както и учителя им по информатика, Венета Донева, която е и техен класен ръководител.

Участието в състезанието е осъществено благодарение на дарените финансови средства от НТС - Смолян и Костадин Хараламбов, възпитаник на Райковската гимназия от випуск 1990г., добавят от Природо-математическата гимназия в Смолян.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини